Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: #Μένουμε_σπίτι & παρατηρούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: #Μένουμε_σπίτι & παρατηρούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας

Συγχαρητήρια! Μπορεί να μένετε στο σπίτι όμως έχετε έναν λόγο για να χαίρεστε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την εγκυμοσύνη σας!

Οι ζωές μας έχουν αλλάξει και σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλατε. Εμείς όμως, είμαστε εδώ για να σας συμβουλέψουμε και για να σας ενημερώσουμε για όλα όσα συμβαίνουν και συμβούν αυτόν τον πρώτο μήνα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης σας συντελούνται στο σώμα σας βαρύνουσες αλλαγές.

Συναισθηματικά συμβιβάζετε με την ιδέα της εγκυμοσύνης και αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τις αλλαγές που μπορεί αυτή να επιφέρει εσωτερικά και εξωτερικά.

Τι συμβαίνει κατά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης;

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: 1η εβδομάδα

Ο γιατρός θα υπολογίσει το χρόνο της εγκυμοσύνης από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου. Η ημερομηνία αυτή θα καταγραφεί στον ιατρικό φάκελο της εγκύου. Η εγκυμοσύνη διαρκεί συνήθως 280 ημέρες ή αλλιώς 40 εβδομάδες.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: 2η εβδομάδα

Τη δεύτερη εβδομάδα έχουμε ρήξη του ωοθυλακίου και απελευθέρωση του ωαρίου στη σάλπιγγα (ωορρηξία). Αυτό συνήθως συμβαίνει 12-16 ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου σας. Οι εκκρίσεις του κόλπου σας μπορεί να είναι πιο υδαρές και διάφανες. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται και για ελαφρύ πόνο κατά την ωορρηξία.

Αν δεν παίρνετε ήδη συμπλήρωμα φυλλικού οξέος, αρχίστε τη λήψη αμέσως και συνεχίστε το καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: 3η εβδομάδα

Η σύλληψη έχει συντελεστεί. Το ωάριο έχει συζευχθεί με ένα σπερματοζωάριο και έχουν δημιουργήσει ένα κύτταρο που πρόκειται να εξελιχθεί στο μωρό σας.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: 4η εβδομάδα

Η μήτρα σας αρχίζει να διογκώνεται και να μαλακώνει, ενώ παρατηρούνται αλλαγές και στον τράχηλο. Μπορεί να εμφανίσετε ήπια αιμορραγία καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στο επιθήλιο της μήτρας.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: 5η εβδομάδα

Έχετε καθυστέρηση. Ένα τεστ εγκυμοσύνης θα διαγνώσει την κύηση. Από τη στιγμή που οι υποψίες σας θα επιβεβαιωθούν, πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Επιπλέον: Η εξωτερική σας εμφάνιση δε θα αλλάξει, αλλά το παιδί σας αρχίζει να αναπτύσσεται και δημιουργείται ήδη ο εγκέφαλός και ο νωτιαίος μυελός του. Μερικές γυναίκες διαισθάνονται την εγκυμοσύνη τους αμέσως μετά τη σύλληψη και πριν από την καθυστέρηση της επόμενης περιόδου τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved