Ρεβεγιόν: Τι μπορεί να φάει η έγκυος στο γιορτινό τραπέζι;

Πρωτοχρονιά και εγκυμοσύνη: Τι επιτρέπεται και τι όχι να φάτε αν είστε έγκυος.

 

Ρεβεγιόν: Τι μπορεί να φάει η έγκυος στο γιορτινό τραπέζι;

Η περίοδος των γιορτών για τις εγκύους κρύβει αρκετούς πειρασμούς όσον αφορά στην κατανάλωση γλυκών και φαγητού.

Τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά και οι αφορμές για ένα γλυκό παραπάνω ακόμα περισσότερες.

Αν είστε κι εσείς έγκυος και αναρωτιέστε τι μπορείτε να φάτε σήμερα αλλά και αύριο στο γιορτινό τραπέζι, η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά συμβουλεύει τα εξής:

Γαλοπούλα

Το κρέας της γαλοπούλας είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Επομένως, μπορείτε να απλαύσετε τη γαλοπούλα χωρίς φόβο, αρκεί να είναι πολύ καλά ψημένη.

Γλυκά με μέτρο

Τα γλυκά δεν απαγορεύονται, αλλά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι έγκυοι που έχουν υψηλό ζάχαρο. Σε αυτή την περίπτωση τα γλυκά θα πρέπει να αποφευχθούν!

Προσοχή με το αλκοόλ

Αν και έρευνες σε σχέση με την ασφάλεια της κατανάλωσης του οινοπνεύματος για το έμβρυο αφορούν κατά κύριο λόγο την υπερβολική κατανάλωση δεν έχει καταγραφεί πουθενά «ασφαλές» όριο κατανάλωσης οινοπνευματωδών. Συνεπώς, αν και φαίνεται πως ένα ποτήρι κρασί, είναι απίθανο να βλάψει το μωρό σας, για καλό και για κακό εσείς προτιμήστε ένα ποτήρι φυσικό χυμό ή απλό νεράκι!

Προσοχή με τα τυριά

Οι έγκυοι θα πρέπει να αποφεύγουν τα τυριά που παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα, όπως για παράδειγμα τη φέτα, το Brie, το Camembert, το Blue Cheese και το Roquefort. Επίσης προσοχή με τα αλμυρά τυριά.

Καλή Χρονιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved