Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Και όμως, η δυσκολία στον ύπνο δεν είναι σύμπτωμα μόνο του τρίτου τριμήνου.

Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

«Κοιμήσου τώρα που μπορείς» είναι μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που ακούει μία έγκυος. Και όμως, οι καούρες, οι κλωτσιές του μωρού, η συχνοουρία και οι κράμπες στα πόδια, καθιστούν τον ύπνο πιο δύσκολο από ότι ακούγεται.

Η δυσκολία όμως στον ύπνο δεν είναι σύμπτωμα μόνο του τρίτου τριμήνου. Για πολλές εγκυμονούσες, οι δυσκολίες στον ύπνο ξεκινούν ήδη από το πρώτο τρίμηνο λόγω των αλλαγών που γίνονται στο ανθρώπινο σώμα. Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

Αλλαγές στις ορμόνες

Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, αυξάνονται τα επίπεδα της προγεστερόνης, μία ορμόνη η οποία προκαλεί υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και υπερένταση και αϋπνία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ναυτία

Οι ναυτίες της εγκυμοσύνης, μπορεί αν είναι γνωστές ως «πρωινές ναυτίες», αλλά δε σημαίνει ότι είναι πρωινές. Μπορεί να διαρκέσουν όλη την ημέρα ή να ξεκινήσουν βράδυ και είναι ένα σύμπτωμα που ταλαιπωρεί τουλάχιστον το 75% των εγκύων.

Βραδινές Λιγούρες

Εάν δεν σας στερήσει τον ύπνο σας η ναυτία, μπορεί να το κάνει κάποια βραδινή λιγούρα για παγωτό ή κάποιο junk food.

Συχνοουρία

Η συχνοουρία είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα τόσο στο τέλος, όσο και στην αρχή της εγκυμοσύνης. Η μήτρα μεγαλώνει με αποτέλεσμα να πιέζει την ουροδόχο κύστη και η ανάγκη για τουαλέτα γίνεται κάτι παραπάνω από συχνή.

Αϋπνία

Ίσως το άγχος για την εγκυμοσύνη και για την μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή σας, ίσως το τρομερά ευαίσθητο στήθος που σας δυσκολεύει να βολευτείτε στο κρεβάτι, ίσως κάποιος από τους παραπάνω λόγους, σας κάνουν να μην κλείσετε μάτι τη νύχτα.

Πηγή: mother.ly

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved