Vernix caseosa: Μωράκια φωτογραφίζονται έχοντας πάνω τους αυτή τη θαυματουργή ουσία (pics)

Εσείς πόσα γνωρίζετε για αυτή τη λευκωπή ουσία ή αλλιώς το εμβρυικό σμήγμα που είναι καλυμμένο το μωράκι όταν γεννιέται;

Vernix caseosa: Μωράκια φωτογραφίζονται έχοντας πάνω τους αυτή τη θαυματουργή ουσία (pics)

Τίποτε δεν προετοιμάζει μια μαμά απόλυτα για την πρώτη γνωριμία με το νεογέννητο μωρό της. Όσο και αν σκέφτεται-φαντάζεται εκείνη τη στιγμή, ανακαλύπτει ότι τίποτε δεν μπορείς να φανταστείς τελικά και τίποτε δεν συγκρίνεται με την πραγματικότητα και τα πραγματικά συναισθήματα.

Η πρώτη ματιά, το πρώτο φιλί, η πρώτη αγκαλιά...

Το μωράκι μόλις γεννιέται σε κάποιες μαμάδες προκαλεί σοκ. Λίγο κόκκινο ρυτιδιασμένο δερματάκι, ταλαιπωρημένη φατσούλα από το ζούληγμα και μια λευκωπή ουσία τις περισσότερες φορές είναι τόοοσο πολύ που δεν ξέρετε γιατί υπάρχει, τι είναι και γιατί το έχει το μωρό σας.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν αυτό το εμβρυικό σμήγμα ονομάζεται Vernix Caseosa (βέρνιξ κασιόσα)και μοιάζει με βούτυρο ή χνούδι. Η ουσία αποτελείται κυρίως από νεκρά κύτταρα του δέρματος και του φυσικού λίπους του εμβρύου, η οποία μοιάζει σαν χνούδι στα νεογνά που έχουν σε όλο το σώμα τους ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωσή του παρουσιάζεται στις 38 με 40 εβδομάδες και μετά εξαφανίζεται από μόνη της.

Αρκετοί είναι οι φωτογράφοι που έχουν απαθανατίσει μωράκια με το εμβρυικό σμήγμα και πραγματικά είναι εντυπωσιακές. Μάλιστα σε κάποιες από αυτέ είναι τόσο πολύ που το δέρμα του μωρού δεν φαίνεται.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved