Εγκυμοσύνη & Διατροφή: Τα οφέλη του αυγού για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο

Η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την υγεία του εμβρύου.

Εγκυμοσύνη & Διατροφή: Τα οφέλη του αυγού για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο

Η μέλλουσα μαμά πρέπει να παίρνει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τις διάφορες τροφές που καταναλώνει, τα οποία μεταφέρονται και στον οργανισμό του εμβρύου μέσα από τον πλακούντα.

Το αυγό είναι μία τροφή με μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε μέταλλα, πρωτεΐνη και βιταμίνες Α και D για αυτό ακριβώς και είναι τόσο πολύτιμο για τη μέλλουσα μαμά. Πιο συγκεκριμένα τα οφέλη από την κατανάλωση του αυγού στην εγκυμοσύνη είναι:

  • Βοηθάει στην ανάπτυξη της μήτρας. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη η οποία συμβάλει στην αναμενόμενη ανάπτυξη της μήτρας.
  • Συμβάλλει στην υγεία και την ανάπτυξη και την υγεία του εγκεφάλου του μωρού
  • Έχει λίγες θερμίδες. Ένα αυγό έχει μόλις 70 θερμίδες που είναι λίγες σε σχέση με αυτές που πρέπει συνολικά να προσλαμβάνει η μέλλουσα μαμά ημερησίως.

Πόσα αυγά την ημέρα επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Ένα αυγό περιέχει περίπου 185 milligrams χοληστερόλης και ένας ενήλικας έχει το περιθώριο να καταναλώνει περίπου 300 milligram την ημέρα. Tην περίοδο της εγκυμοσύνης, τα δύο αυγά μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά ένα αυγό -και σε κάποιες περιπτώσεις και δύο- δεν θεωρείται ότι έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες.

Πηγή: momjunction.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved