Γιατί οι έγκυες βλέπουν παντού... έγκυες; (vid)

Είστε έγκυος και ξαφνικά βλέπετε παντού μέλλουσες μανούλες;

Γιατί οι έγκυες βλέπουν παντού... έγκυες; (vid)

Όχι, δεν έχετε τρελαθεί, ούτε το μυαλό σας, σας παίζει κάποιο μυστηριώδες παιχνίδι. Αρκετές γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα, υποστηρίζουν ότι βλέπουν παντού... έγκυες. Στο δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στα μαγαζιά, παντού. Τι λένε όμως οι ειδικοί για αυτό;

"Όταν έχεις κάτι στο μυαλό σου, τότε το παρατηρείς περισσότερο" λέει ο Nicholas Rule, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. "Σκέφτεσαι συνέχεια κάτι και αναπόφευκτα ψάχνεις παντού να το βρεις"

Αυτό είναι γνωστό και ως Baader-Meinhof φαινόμενο και βασίζεται σε δύο βασικές ψυχολογικές διεργασίες. Η πρώτη είναι η επιλεκτική προσοχή που σημαίνει ότι είστε υπερβολικά προσηλωμένη στο μωρό και σε ό,τι σχετίζεται με αυτό, με αποτέλεσμα μία εγκυμονούσα να είναι το πρώτο άτομο που παρατηρείτε γύρω σας. Η δεύτερη ψυχολογική διεργασία είναι η βεβαιότητα με την οποία οδηγήστε σε κάποια συμπεράσματα όπως ότι, επειδή βλέπετε περισσότερες έγκυες, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των εγκυμοσύνων.

Ωστόσο, όπως λέει και ο dr Rule, αυτό δε σημαίνει ότι πράγματι έχει αυξηθεί ο αριθμός των εγκύων, αλλά επειδή είστε σε μία φάση που το σώμα σας αλλάζει τα βλέπετε όλα με τα μάτια της μέλλουσας μαμάς.

Το φαινόμενο Baader-Meinhof δεν είναι όμως ο μόνος λόγος που βλέπετε παντού έγκυες. Αυτήν την περίοδο της ζωής σας είναι λογικό να πηγαίνετε σε μέρη όπως ο γυναικολόγος σας, τα μαθήματα τοκετού ή τα μαγαζιά με είδη για μωρά και εγκύους, που εκ των πραγμάτων εκεί οι μέλλουσες μανούλες θα είναι περισσότερες.

Επίσης, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι εφόσον είστε στη φάση όπου είστε έτοιμη να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια, είναι πολύ πιθανό στην ίδια φάση να είναι και άλλοι συνομήλικοί σας από το φιλικό ή συγγενικό σας περιβάλλον. Οι φίλες σας, η αδερφή σας ακόμα και οι social media φίλοι σας είναι πολύ πιθανό σύντομα να ανακοινώσουν τον επικείμενο ερχομό ενός μωρού ή έναν γάμο.

Αν είστε και εσείς στην αρχή της εγκυμοσύνης σας και ακόμα δεν έχετε ανακοινώσει στον συγγενικό και φιλικό σας κύκλο τα χαρμόσυνα νέα, δείτε το παρακάτω βίντεο και εμπνευστείτε για να κάνετε την πιο ευφάνταστη και εντυπωσιακή ανακοίνωση!

Πηγή: todaysparents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved