Η δεύτερη γέννα είναι πιο εύκολη και γρήγορη από την πρώτη;

Ισχύει ή όχι ότι η δεύτερη γέννα είναι ευκολότερη;

Η δεύτερη γέννα είναι πιο εύκολη και γρήγορη από την πρώτη;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συνήθως ακούνε οι γυναίκες που περιμένουν δεύτερο παιδί είναι ότι θα γεννήσουν πιο γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές, για τις περισσότερες γυναίκες που είχαν μια φυσιολογική πρώτη γέννα, η δεύτερη, συνήθως, διαρκεί λιγότερο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια της γέννας, όπως πόσο διήρκησε ο πρώτος τοκετός, αν προηγήθηκε καισαρική, κ. α.

«Εάν μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εγκυμοσύνης τότε η γέννα μπορεί να μην είναι τόσο σύντομη όσο νομίζετε», εξηγεί ο Δρ. David Rivera . Επιπλέον, μερικές φορές, τα μωρά μπορεί να είναι μεγαλύτερα στις δεύτερες εγκυμοσύνες με αποτέλεσμα η γέννα να κρατήσει πολύ περισσότερη ώρα.

Ηλικία μητέρας

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάποια ανομοιογένεια ειδικά στα αρχικά στάδια της γέννας, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για την πρώτη ή τη δεύτερη γέννα.

Επίσης, η ηλικία της γυναίκας επηρεάζει τη διάρκεια του τοκετού. Μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι, καθώς η γυναίκα πλησιάζει την ηλικία των 40 ετών, μειώνεται και ο χρόνος της γέννας, είτε έχει αποκτήσει παιδί είτε όχι. Οι γυναίκες που είχαν σύντομες γέννες, σύμφωνα πάντα με την μελέτη, είχαν ήδη ένα παιδί και ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 40 ετών.

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει το σώμα στο φυσιολογικό τοκετό όταν έχει προηγηθεί καισαρική τομή. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που γέννησαν σχετικά γρήγορα και ανώδυνα και άλλες που ενώ ξεκίνησαν οι συστολές, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Εάν λοιπόν περιμένετε δεύτερο μωρό, οι πιθανότητες να γεννήσετε πιο γρήγορα είναι πολλές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να σας το εγγυηθεί.

Πηγή: www.mom.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved