Πέντε αλλαγές στο στήθος πριν και μετά την εγκυμοσύνη

Το στήθος είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που θα "προδώσει" την εγκυμοσύνη σας. 

Πέντε αλλαγές στο στήθος πριν και μετά την εγκυμοσύνη

Το στήθος ειναι από τα σημεία του σώματος που αλλάζουν αρκετά κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ένα ελαφρυ πρήξιμο και πόνος στην αρχή, ακομα περισσότερο πρήξιμο μετέπειτα, είναι οι πιο γνωστές αλλαγές που θα παρατηρήσετε στο στήθος σας όταν θα είστε έγκυος. Δεν είναι όμως οι μόνες. Το στήθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζει αρκετά και περνάει από διάφορα στάδια.

1. Μεγαλώνει και πονάει πολύ

Το πρήξιμο στο στήθος, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Δεν μένει όμως εκεί. Όσο κυλάνε οι εβδομάδες κύησης και πλησιάζετε στον τοκετό, το στήθος σας θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο και φυσικά θα πονάει πολύ, τόσο που ακόμα και ένα άγγιγμα θα σας προκαλεί έναν μορφασμό πόνου στο πρόσωπο.

2. Οι φλέβες φαινονται πολύ έντονα

Όσο το έμβρυο μεγαλώνει και περνάτε από τη μία εβδομάδα εγκυμοσύνης στην άλλη, θα παρατηρήσετε ότι το στήθος σας αλλάζει κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Οι φλέβες που υπάρχουν στο σημείο εκείνο, θα φαίνονται πολύ πιο έντονα, χαρκατηριστικό που θα παραμείνει και μετά τον τοκετό, για όσο διάστημα θηλάζετε.

3. Οι θηλές αλλάζουν σχήμα και χρώμα

Η αύξηση της ορμόνης της μελανίνης στην εγκυμοσύνη έχει σαν αποτέλεσμα οι θηλές σας να φαίνονται πιο μεγάλες, πιο πλατιές αλλά και πιο σκούρες.

4. Παράγεται το πρωτόγαλα

Το κόλαστρο ή πρωτόγαλα είναι το διαυγές σκουροκίτρινο υγρό που παράγεται πριν το μητρικο γάλα, ήδη από την 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Είναι η πρώτη τροφή του μωρού, πριν το μητρικό γάλα, και είναι πολύ θρεπτικό για το μωρό καθώς περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, υγιεινά λιπαρά και αντισώματα.

stithos priximo

5. Το πρήξιμο δεν διαρκεί

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται το στήθος σας να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη, συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Μετα την περίοδο του θηλασμού, το στήθος σας θα χάσει το μέγεθος που απέκτησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα επανέλθει κοντά στην κατάσταση που ήταν και πριν την εγκυμοσύνη και τον τεκετό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και τα γονίδια αλλά και το πόσο πολύ έχει αλλάξει το σώμα σας συνολικά όλο το διαστημα της κύησης.

Πηγή: todaysparents.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved