Πραγματικός τοκετός VS τοκετός που βλέπουμε στις ταινίες - 10 αλήθειες που κάνουν τη διαφορά (pics)

Ειστε έγκυος και έχετε δει όλες τις ταινίες με εγκυμοσύνες και τοκετούς που έχουν κυκλοφορήσει;

Πραγματικός τοκετός VS τοκετός που βλέπουμε στις ταινίες - 10 αλήθειες που κάνουν τη διαφορά (pics)

Τότε, προσοχή! Η εικόνα που έχετε φτάξει στο μυαλό σας ίσως να μην είναι απόλυτα σωστή. Από τη στιγμή που μαθαίνετε ότι είστε έγκυος, σας κατακλύζουν δεκάδες σκέψεις και εικόνες για τη μεγάλη στιγμή, την ώρα δηλαδή που θα σπάσουν τα νερά και θα αρχίσει η αντιστροφη μέτρηση για να κρατήσετε στην αγκαλιά το μωράκι σας.

Ακόμα όμως και αν δεν έχετε κατεβάσει, νοικιάσει ή αγοράσει όλες τις ταινίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, λίγο πολύ θα έχετε δει κάποιες που επεικονίζουν τη διαδικασία του τοκετού.

Πόσο κοντά όμως είναι αυτές οι σκηνές στην πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι με τη δημιουργική παρέμβαση του σκηνοθέτη, κάποια πράγματα απο αυτά που βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη είναι πολύ διαφορετικά από ότι στην πραγματικότητα. Ας τα δούμε λοιπόν παρακάτω!

1.Η όλη διαδικασία του τοκετό, από την πρώτη σύσπαση μέχρι και τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνει σε 30 δευτερόλεπτα



via GIPHY

Σε 30 ώρες είναι πιο πιθανό.

2. Όχι, το δρομολόγιο με το αυτοκίνητο προς το μαιευτήριο δεν θα θυμίζει σκηνή καταδίωξης



via GIPHY

Το ότι έχουν σπάσει τα νερά δεν σημαίνει ότι παίρνετε το αυτοκίνητο και τρέχετε σαν μανιακή για να φτάσετε στο μαιευτήριο. Ο χρόνος είναι με το μέρος σας και φυσικά το να φτάσετε στο μαιευτήριο με ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό.

3. Κλάμα, κλάμα και πάλι κλάμα. Ή μήπως όχι;



via GIPHY

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι στην εγκυμοσύνη οι ορμόνες τρελαίνονται και η διάθεσή σας ίσως έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, μην περιμένετε ότι θα κλαίτε συνεχώς από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι το τέλος. Η ψυχραιμία και η ηρεμία που μπορεί να αισθανθείτε τους τελευταίους μήνες της εγυμοσύνης, ίσως σας εκπλήξει!

4. Μπορεί τη στιγμή που θα σπάσουν τα νερά να τη φαντάζεστε κάπως έτσι...



via GIPHY

...αλλά δεν θα είναι!

Σε πολλές γυναίκες δεν σπάνε καν τα νερά. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες, τα νερά σπάνε μόλις στο 14% των εγκύων.

5. Βαριέται κανείς;



via GIPHY

Ο τοκετός μπορεί να αποδειχθεί μία πολύωρη διαδικασία. Εν αναμονή της άφιξης του νέου μέλους ίσως χρειαστεί να περάσετε ώρες περιμένωντας στην αίθουσα τοκετού κάτι που απέχει από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες, όπου μετά την πρώτη σύσπαση, τσουπ έρχεται και το μωρό.

6. Μήπως ξεχάσατε κάτι;



via GIPHY

Το μωρό έχει βγει από την κοιλιά σας, αλλά η διαδικασία του τοκετού δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μην ξεχνάτε τον πλακούντα...

7. H πρώτη συνάντηση



via GIPHY

Το μωρό ταλαιπωρείται αρκετά με τη διαδικασία του τοκετού και μπορεί την πρώτη φορά που θα το δείτε να μην θυμίζει εκείνα τα περιποιημένα και τέλεια νεογέννητα που έχετε δει στις ταινίες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η συγκίνηση θα είνα τέτοια, που το μωρό σας θα σας φαίνεται το πιο όμορφο στον κόσμο.

8. Δεν χρειάζεται όπως και δήποτε να τα βάλετε με τον σύντροφό σας



via GIPHY

Επειδή το έχετε δει στις ταινίες, δε σημαίνει και ότι συμβαίνει. Οι πόνοι της γέννας είναι σχεδόν απίθανο να σας βγάλουν νεύρα απέναντι στον σύντροφο σαςκαι πατέρα του παιδιού σας, απλά και μόνο επειδή και ο ίδιος συνέβαλλε σε αυτήν την εγκυμοσύνη.

9. Ο πρώτος θηλασμός



via GIPHY


Η πρώτη φορά που θα θηλάσετε το μωρό σας είναι πράγματι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Είναι όμως τόσο τέλεια και ονειρεμένη όσο φαίνεται στις ταινίες; Η απάντηση είναι όχι. Στον πρώτο θηλασμό του μωρού σας είναι πολύ πιθανό να νιώσετε αναπάντεχο πόνο, αλλά και πάλι η ιδιαίτερότητα της στιγμής υπερισχύει.

10. Το ότι δεν είστε πια έγκυος δεν σημαίνει και ότι θα αισθανθείτε τέλεια ως δια μαγείας



via GIPHY


Στις περισσότερες ταινίες, η νέα μαμά γεννάει και με το που γεννηθεί το μωρό, ως δια μαγείας ειναι μάι χαρά. Ταλαιπωρία και κούραση μηδέν! Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό και είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από έναν τοκετό να έχετε κουραστεί σωματικά και ψυχολογικά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved