Ο ονειροκρίτης της εγκυμοσύνης - Τα 5 πιο συνηθισμένα όνειρα της εγκύου & τι σημαίνουν

Είστε έγκυος και βλέπετε πολλά και... περίεργα όνειρα; Είναι φυσιολογικό! 

Ο ονειροκρίτης της εγκυμοσύνης - Τα 5 πιο συνηθισμένα όνειρα της εγκύου & τι σημαίνουν

Εάν είστε έγκυος το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθείτε να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ύπνος κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αναγκαίος γιατί προσφέρει την ξεκούραση και χαλάρωση που χρειάζεται το σώμα και ο οργανισμός.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ότι το διάστημα αυτό βλέπετε πιο συχνά όνειρα από ότι συνηθίζατε και μάλιστα όνειρα συγκεκριμένα που επανλαμβάνονται. Τα συχνά όνειρα και μάλιστα συγκεκριμένου περιεχομένου, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην εγκυμοσύνη. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά όνειρα που βλέπουν οι έγκυες και τι σημαίνουν;

1) Νερό, νερό και πάλι νερό

Τα όνειρα με νερό είναι αρκετά συνηθισμένα είτε είστε έγκυος, είτε όχι. Στην περίοδο όμως της εγκυμοσύνης τα όνειρα με το συγκεκριμένο περιεχόμενο ενδέχεται να είναι πιο συχνά, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο και υπάρχει λόγος. Η βροχή συνδέεται με το νέο ξεκίνημα στη ζωή σας που συνεπάγεται η μητρότητα, ενώ όνειρα με θάλασσες, λίμνες ή ποτάμια συνδέεονται με τις ανησυχίες και τις σκέψεις σας για όταν θα σπάσουν τα νερά.

2) Η στιγμή του τοκετού

Από τη στιγμή που μαθαίνετε ότι είστε έγκυος, σκέψεις και εικόνες για τη στιγμή που θα φέρετε στον κοσμο το μωράκι σας, σας κατακλύζουν. Ο ενθουσιασμός και συνάμα η αγωνία, είναι λογικό να πυροδοτούν μία σειρά από όνειρα τα οποία είναι πιθανό να βλέπετε αρκετά συχνά. Κάποιες μέλλουσες μανούλες μάλιστα, βλέπουν ότι γεννάνε και ζώα, κάτι που όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, είναι αρκετά σύνηθες. Τέτοιου είδους όνειρα λέγεται ότι συνδέεονται με την ψυχολογική προετοιμασία για τη μητρότητα που κάνει υποσυνείδητα η μέλλουσα μαμά.

3) Ταξίδια

Η μητρότητα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, ένα υπέροχο ταξίδι με νέες εμπειρίες και βιώματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι αρκετά πιθανό να βλέπετε στον ύπνο σας ότι ταξιδεύετε, ότι επισκέπτεστε νέους προορισμούς και ότι ζείτε πρωτόγνωρες εμπειρίες.

4) Πού είναι το μωρό;

Μπορεί το μωρό σας ακόμα να μην έχει έρθει στον κόσμο, αλλά στη φαντασία και στον ύπνο σας είναι πιθανό να το έχετε δει ουκ ολίγες φορές. Όνειρα όπως ότι ξεχνάτε το μωρό σας κάπου ή ότι φεύγετε από το σπίτι και το αφήνετε μέσα, ενδέχεται να είναι αρκετά συχνά και συνδέεονται με το άγχος που έχετε σαν νέα μαμά εάν θα τα καταφέρετε στον νέο σας αυτό ρόλο.

5) Έξοδος κινδύνου

Βλέπετε ότι είστε κλεισμένη στο σπίτι σας και δεν μπορείτε να βγείτε από καμία έξοδο; Μήπως ότι είστε κλειδωμένη στο μαγαζί της γειτονιάς σας; Τέτοιου είδους όνειρα είναι αρκετά συνήθη στις μέλλουσες μαμάδες και σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέεονται με την αίσθηση ότι ένα μωρό μεγαλώνει μέσα σας αλλά και ότι η μητρότητα θα αλλάξει τη ζωή σας και θα σας κάνει λιγότερο ανεξάρητη από ότι ήσασταν.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved