«Μήπως είμαι έγκυος;» - 12 (πολύ) πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Αναρωτιέστε αν είσαι έγκυος; Πριν κάνετε το τεστ ή επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας, μήπως μπορεί το ίδιο σας το σώμα να σας το πει;

«Μήπως είμαι έγκυος;» - 12 (πολύ) πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Κάποιες φορές ακόμα και μία μικρή καθυστέρηση στην έμμηνο ρύση ειναι αρκετή για να γεννηθεί η υποψία "Μήπως είμαι έγκυος;".

Αν σας φαίνεται ατελείωτος ο χρονος μέχρι το ραντεβού με τον γιατρό σας ή αν ακόμα δεν έχετε πάρει κάποιο τεστ εγκυμοσύνης, ίσως το ίδιο το σώμα σας να μπορεί να σας δώσει την απάντηση με κάποια πολύ πρώιμα συμπτώματα.

1. Πρησμένο στήθος

Το σύμπτωμα του πρησμένου στήθους μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και μία με δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Δημιουργούνται τόσα πολλά οιστρογόνα στην αρχή της εγκυμοσύνης, που οι αδένες στα στήθη πρήζονται σχεδόν αμέσως.

2. Κράμπες και πόνος στη μήτρα

Το σύμπτωμα αυτό θυμίζει το σύμπτωμα της περιόδου, δεν είναι όμως το ίδιο. Ο συγκεκριμένος πόνος προκαλείται από την αλλαγή στις ορμόνες και από το γεγονός ότι η μήτρα μεγαλώνει. Είναι ένας πόνος πιο οξύς και πιο έντονος, αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται και από το κάθε σώμα και οργανισμό.

3. Εμφάνιση λιγου αίματος

Όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα περίπου έξι έως δώδεκα ημέρες μετά τη σύλληψη, υπάρχει περίπτωση να δείτε κάποια κοιλίδα με αίμα. Το αίμα αυτό θα είναι σε μικρή ποσότητα και η "αιμορραγία" θα διαρκέσει πολυ λίγο. Είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα για το οποίο όμως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

4. Έντονη κούραση

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το σώμα δουλεύει non stop για να υποστηρίξει τη διαδικασία της γονιμοποιήσης. Αν λοιπόν όσο και αν ξεκουράζεστε εξακολουθείτε να αισθάνεστε κουρασμένη, ίσως η αιτία είναι το μωράκι που μεγαλώνει στη μήτρα σας.

5. Πιο σκουρές θηλές

Εάν είστε έγκυος είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι οι θηλές σας αλλάζουν χρώμα και γίνονται ελαφρώς πιο σκούρες. Άλλο ένα σύμπτωμα που οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης οι οποίες επηρεάζουν και τη μελανίνη του οργανισμού.

6. Ναυτία

Και όμως! Για κάποιες γυναίκες η ναυτία είναι ένα από τα πολύ πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, πριν φτάσουν στους δύο ή τρεις μήνες κύησης όπου τότε εμφανίζεται συνήθως.

7. Πρήξιμο

Το πρήξιμο στην κοιλιά είναι ένα ακόμα σημάδι του σώματος ότι ίσως να είστε έγκυος. Το ίδιο βέβαια σύμπτωμα προμηνύει και την έμμηνο ρύση και δεν είναι εύκολο να διαχωρίσετε τον λόγο για τον οποίο νιώθεετε την κοιλιά σας τόσο πρησμένη.

8. Συχνοουρία

Ακόμα και στην πολύ αρχή της εγκυμοσύνης, ειναι πιθανό να θέλετε να επισκέπτεστε την τουαλέτα πιο συχνά.

9. Αναζητάτε περισσότερο φαγητό

Ένας κουρασμένος οργανισμός χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να πάρει ενέργεια. Είναι πιθανό λοιπον να νιώθετε την όρεξή σας να ανοίγει.

10. Πονοκέφαλος

Άλλο ένα πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι οι πονοκέφαλοι, οι οποιοι προκαλούνται από την έντονη κυκλοφορία του αίματος.

11. Σκαμπανεβάσματα στη διάθεση

Οι αλλαγές στις ορμόνες προκαλούν αλλαγές και στη διάθεση. Τη μία στιγμή μπορεί να νιώθετε ότι αγαπάτε όλον τον κόσμο και το επόμενο λεπτό ότι δεν θέλετε να δείτε άνθρωπο και ότι έχετε νεύρα χωρίς να γνωρίζετε τον λόγο.

12. Δέκατα

Ένα αρκετά σύνηθες σύπτωμα τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, είναι η θερμοκρασία του σώματος να είναι ελαφρώς ανεβασμένη.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved