Έξι φρούτα που μπορεί να τρώει η έγκυος το καλοκαίρι (vid)

Φρούτα που μπορεί να τρώει η εγκυμονούσα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έξι φρούτα που μπορεί να τρώει η έγκυος το καλοκαίρι (vid)

Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να ακολουθεί ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της ίδιας όσο και του μωρού της.

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, οι θερμιδικές ανάγκες της εγκύου είναι χαμηλότερες σε σχέση με τον χειμώνα, ενώ αυξάνεται η ανάγκη για κατανάλωση περισσότερων υγρών και φρούτων.

Πρόσφατα στοιχεία μάλιστα έδειξαν πως η κατανάλωση φρούτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει και τη διανοητική ανάπτυξη του μωρού.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν πριν τα καταναλώσουν. Όχι μόνο θα είναι πιο εύγεστα αλλά και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες θα είναι σε ανώτερο επίπεδο.

Ποια φρούτα λοιπόν είναι κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι;

Σταφύλια

Είναι πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, και νάτριο, βιταμίνες οι οποίες είναι ευεργετικές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Απλά χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους

Κεράσια

Δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία.Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.

Δείτε ποια άλλα φρούτα μπορεί να φάει η έγκυος το καλοκαίρι στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved