Εγκυμοσύνη και Θηλασμός: Όταν εσύ και το μικρό είσαστε «ένα»

Μπορεί το μεγάλωμα και η ανάπτυξη ενός βρέφους να είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδος, αυτό που οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε είναι πως για μία μανούλα, η «δοκιμασία» αυτή έχει ξεκινήσει ήδη από τη στιγμή που μαθαίνει πως στην κοιλίτσα της «κρύβει» μία ακόμη ζωή.

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός: Όταν εσύ και το μικρό είσαστε «ένα»

Προσωπικά, θυμάμαι ξεκάθαρα πόσο ανατρεπτική υπήρξε η ανακοίνωση του γιατρού. Δεν έχει να κάνει με το πόσο δραστικά θα άλλαζε ο ερχομός ενός παιδιού τη ζωή μου, άλλωστε ήταν μία ανέλπιστη χαρά, αλλά με το γεγονός πως γνώριζα ότι για ένα μεγάλο διάστημα, εγώ και συγκεκριμένα ο οργανισμός μου, θα λειτουργούσε ως «καταφύγιο» και ως «μέσο» από το οποίο το έμβρυο θα λάμβανε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν για έρθει στον κόσμο υγιές.

Εγώ και εσύ μαζί

egkimosini kai thilasmos 1

Συνεπώς, αυτό σήμαινε πως η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής μου γενικότερα, δεν είχε περιθώριο για… στραβοπατήματα. Έπρεπε τα πάντα γύρω μου και κυρίως η μέχρι τότε ανθυγιεινή διατροφή μου, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Επιπλέον, ξέχωρα από το έμβρυο, το σώμα μου θα περνούσε πολλές μεταβολές και αναπόφευκτα και οι δικές μου ανάγκες θα αυξάνονταν. Αυτό που δεν περίμενα βέβαια, ήταν πως θα έπρεπε να παραμείνω συνεπής σε αυτό το πρόγραμμα, ακόμη και μετά τη γέννα, για όσο τουλάχιστον θα θήλαζα το μικρό μου. Ευτυχώς, με την έμπειρη καθοδήγηση του γυναικολόγου που με παρακολουθούσε, ενημερώθηκα για το πώς θα φροντίζω τον οργανισμό μου την ιδιαίτερη περίοδο που κυοφορώ ή θηλάζω το αγγελούδι μου.

Κάτι για τη μαμά…

egkimosini kai thilasmos 2

Όπως ανέφερα παραπάνω, οι μεταβολές ήταν μεγάλες και αρκετές. Αυτό που με κατέβαλλε όμως περισσότερο ήταν η αφόρητη κούραση που ένιωθα ήδη από τον τέταρτο μήνα, παρότι οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις είχαν χαλαρώσει αρκετά. Ο μεταβολισμός μου από την άλλη είχε… τρελαθεί εντελώς και εγώ έπρεπε κάπως να «συγχρονιστώ» με όλα τα παραπάνω. Η απάντηση του γιατρού ήταν «μαγνήσιο» που υπάρχει, στο καινοτόμο ρόφημα γάλακτος σε σκόνη Frisomum DualCare και απευθύνεται τόσο σε μέλλουσες μανούλες όσο και σε εκείνες που διανύουν ακόμη τα «τρυφερά» στάδια του θηλασμού. Η υπέροχη γεύση του και η «πλούσια» σύστασή του, το καθιέρωσαν σε μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που δεν ήθελα να αποχωριστώ με τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το μαγνήσιο που με «γλίτωνε» από την κούραση, βοηθώντας στον σχηματισμό οστών και τον μεταβολισμό της ενέργειας, μου παρείχε σίδηρο για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, φολικό οξύ για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, βιταμίνες C, B6 και Β12που μου εξασφάλιζαν καλύτερο μεταβολισμό πρωτεΐνης και φυσιολογικό μεταβολισμός της ενέργειας. Ήταν με άλλα λόγια το ιδανικό boost που με αυτό μπόρεσα να καλύψω σε έναν σημαντικό βαθμό τις ανάγκες μου.

Κλείνοντας, έχει σημασία να σε ενημερώσω πως σε περίπτωση που αποφασίσεις να δοκιμάσεις το Frisomum DualCare+, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πως θα σου προσθέσει επιπλέον βάρος αφού τα 100ml «αγγίζουν» μόλις τις 76 θερμίδες! Επιπλέον διαθέτει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να πέπτεται, να απορροφάται και να μεταβολίζεται με αρκετά αργούς ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία επιλογή την οποία θα σου πρότεινα με «κλειστά» μάτια. Για την ακρίβεια, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για εσένα που θέλεις να είσαι υγιής και δυνατή για εκείνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved