Αντιμετωπίστε τις καούρες της εγκυμοσύνης με αυτό το θαυματουργό αφέψημα

Πολλές γυναίκες έχουν δυσπεψία ή καούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Αντιμετωπίστε τις καούρες της εγκυμοσύνης με αυτό το θαυματουργό αφέψημα

Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν δυσπεψία και καούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Τι είναι;

Ο σφιγκτήρας στο κάτω μέρος του οισοφάγου χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες εγκυμονούσες έχουν συμπτώματα δυσπεψίας.

Η καούρα ή αλλιώς το κάψιμο στο επάνω μέρος του στομάχου που ανεβαίνει προς τα πάνω , ως σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ενδέχεται να σας κρατήσει - ομολογουμένως μια όχι και τόσο ευχάριστη- παρέα κάποιες από τις βραδιές της εγκυμοσύνης σας.

Εμφανίζεται κυρίως στο δεύτερο τρίμηνο για δύο λόγους: πρώτον εξαιτίας της αύξησης της ορμόνης προγεστερόνης, που προκαλεί χαλάρωση στους μύες (άρα και του οισοφαγικού σφιγκτήρα) και έτσι επιτρέπει τα οξέα του στομάχου να ανέβουν προς τον οισοφάγο και δεύτερον εξαιτίας της πίεσης που ασκεί η μήτρα στα εσωτερικά όργανα.

kaoures 2

Εάν έχετε δυσπεψία στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στα επίπεδα ορμονών σας.Στο δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο, η δυσπεψία γίνεται πιο συχνή και μπορεί να προκληθεί από το μωρό σας όταν σπρώχνει πάνω στο στομάχι σας.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε τη δυσπεψία και την καούρα, ειδικά εάν είναι ήπια. Δοκιμάστε αυτό το φοβερό αφέψημα με τζίντζερ, πάντα σε συζήτηση με το γυναικολόγο σας.

Υλικά

Ρίζα τζίντζερ
Νερό
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Τα βράζετε για είκοσι λεπτά κι αν θέλετε προσθέτετε και μέλι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved