Γέννα στο νερό: Απίθανες φωτογραφίες με μωράκια που γεννιούνται σε πισίνες (pics)

Ο τοκετός στο νερό είναι μία από τις μεθόδους φυσικού τοκετού, συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Γέννα στο νερό: Απίθανες φωτογραφίες με μωράκια που γεννιούνται σε πισίνες (pics)

Ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένος, με τις περισσότερες γυναίκες να γεννούν φυσιολογικά ή με καισαρική τομή στο δωμάτιο των τοκετών.

Τι σημαίνει τοκετός στο νερό;

Τοκετός στο νερό σημαίνει ότι η διαδικασία των ωδίνων αλλά και της γέννησης όταν είναι δυνατόν, εξελίσσεται μέσα στο νερό θερμοκρασίας 37οC βαθμών, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα. Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος και παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο, να βρίσκεται μέσα στο νερό, να κινείται ελεύθερα και μάλιστα χωρίς χορήγηση φαρμάκων.

Στο εξωτερικό πολλές γυναίκες επιλέγουν τον τοκετό στο νερό είτε σε κλινικές που διαθέτουν ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά για τοκετό στο νερό είτε στο σπίτι με τη βοήθεια μαιών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του τοκετού στο νερό;

Η διαδικασία του τοκετού στο νερό έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού. Η άνωση του νερού δίνει μεγάλη ευκολία στην κίνηση και στις αλλαγές θέσης της επιτόκου, αποφεύγοντας την καθήλωση στο κρεβάτι.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες με μωράκια που γεννήθηκαν στο νερό:

πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag / #waterbirth

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved