Πώς μπορεί να αλλάξει το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδερμίδα σας στην εγκυμοσύνη.

Πώς μπορεί να αλλάξει το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Με τις διαρκείς αλλαγές των ορμονών στην εγκυμοσύνη , ενδέχεται να έχετε αλλαγές στην χρωστική του δέρματός σας.

Συγκεκριμένα , η αύξηση των οιστρογόνων και της μελανινοτρόπου ορμόνης (MSH) μπορεί να σκουρύνει το δέρμα σας και να καταστήσει τις φλέβες σας εντονότερες. Επιπλέον, όσο τεντώνεται το δέρμα στην κοιλιά και στο στήθος σας που φουσκώνουν, ο ιστός αποκτά «ραγάδες», ροζ σημάδια που τελικά σβήνουν σε ασημί. Φαίνεται ότι οι ραγάδες εξαρτώνται μερικώς από την κληρονομικότητα και μερικώς από την ταχύτητα πρόσληψης βάρους, αλλά εμφανίζονται στο 75% με 90% των γυναικών.

Ελαχιστοποιήστε τες παίρνοντας άφθονη βιταμίνη Β και C, ψευδάργυρο και πυρίτιο που διατηρούν το δέρμα υγιές.

epidermida stin egimosini 3

Συνήθεις αλλαγές

Οι αλλαγές διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά τα παρακάτω είναι φυσιολογικά: σκουραίνουν οι ελιές, οι θηλές και η περιοχή της ήβης, εμφανίζεται μια σκούρα κάθετη γραμμή από τον ομφαλό και κάτω, ραγάδες στην κοιλιά , το στήθος, ακόμα και στους μηρούς, τους γοφούς και χαμηλά στην πλάτη, τριχοειδή φλεβίδια στο πρόσωπο, καφέ κηλίδες στο πρόσωπο ( μέλασμα), κρεατολιές, κιρσοί και υπάρχει επιδείνωση της ακμής ή της ουροδόχου ακμής.

Είναι φυσιολογικό να έχετε ήπια εξανθήματα και κνησμό, αλλά αν ο κνησμός είναι έντονος (ειδικά χωρίς εξάνθημα) ή αν τα συμπτώματα είναι δυσάρεστα επισκεφτείτε το γιατρό σας.

epidermida stin egimosini 4

Πανάδες

Αν εμφανίσετε πανάδες (ή μέλασμα ή μάσκα της εγκυμοσύνης), δηλαδή αν παρατηρήσετε την εμφάνιση σκούρων κηλίδων στο προσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο και τις παρείες , μην ανησυχήσετε. Είναι μια συνήθης κατάσταση που εμφανίζεται περίπου στο 70% των εγκύων και είναι πιο συνηθισμένη σε γυναίκες με σκούρα επιδερμιδα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρούν μετά τη γέννα. Μετριάστε ή και προλάβετε την εμφάνισή τους αποφεύγοντας την άμεση έκθεση στον ήλιο και φορώντας πάντοτε αντηλιακό όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Την περίοδο της εγκυμοσύνης το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ο ήλιος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων σκούρων κηλίδων. Μετά την εγκυμοσύνη μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο άμεσα και δραστικά την εμφάνισή τους με κατάλληλα peelings και θεραπείες λεύκανσης στο ιατρείο.

epidermida stin egimosini 2

Ξηρή επιδερμίδα

Αν το δέρμα γίνει ξηρό , δεν πρέπει να βάζουμε σαπούνι γιατί αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας. Ιδανικά είναι τα προϊόντα που σε ενυδατώνουν βαθιά, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα, χωρίς να σε «τραβάνε», που μυρίζουν όπως σου αρέσει και που είναι εύκολα στην εφαρμογή τους. Κρέμες, λοσιόν, γαλακτώματα, είναι όλα στη διάθεσή σου για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Ίσως χρειαστεί να αυξήσεις τη συχνότητα των εφαρμογών, τώρα που η ξηρότητα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.

Το καλό είναι ότι οι ορμόνες που προκαλούν πολλά από τα παραπάνω σας δίνουν και δροσερή , φρέσκια όψη χάρη στην αυξημένη παροχή αίματος κατά την εγκυμοσύνη.Μην ξεχνάτε όμως ότι το δέρμα σας, είναι πιο ευαίσθητο τώρα, οπότε θα πρέπει να το φροντίζετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved