Αρνί στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και τι να προσέξετε

Το αρνί σήμερα έχει την τιμητική του.

Αρνί στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και τι να προσέξετε

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να είστε προσεκτικές. Δεν το κάνετε μόνο για τον εαυτό σας αλλά και για τη ζωή που μεγαλώνει μέσα σας. Το ίδιο ισχύει και για τη διατροφή σας. Είναι λοιπόν ασφαλές να τρώτε αρνί ενώ είστε έγκυος;

Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά νόστιμο, το αρνί είναι επίσης γνωστό ότι έχει υψηλό θρεπτικό περιεχόμενο.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αρνιού:

Αποτελώντας μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, συμβάλλει στην αυξημένη απαίτηση πρωτεϊνών στην εγκυμοσύνη. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου σας.

Το αρνί είναι πολύ πλούσιο σε σίδηρο που διατηρεί το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης σας. Βοηθά στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ο σίδηρος που περιέχεται στο αρνί απορροφάται εύκολα από το σώμα σας.

Η υψηλή ποσότητα ψευδαργύρου που περιέχεται στο κρέας βοηθά στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του εμβρύου σας, εξασφαλίζει τη συνολική ανάπτυξη μαζί με την κυτταρική διαίρεση.

Το αρνί είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β12 που διατηρεί το νευρικό σύστημα υγιές, βοηθά στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτρέπει την αναιμία.

Ίχνη χαλκού που περιέχονται στο αρνί εξασφαλίζουν μέγιστη ανάπτυξη του αγέννητου μωρού σας.

Τι να προσέξετε

Χωρίς αμφιβολία αρνί είναι πλούσια πηγή όλων των ζωτικών θρεπτικών ουσιών που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες κινδύνου που θα πρέπει να έχετε υπόψην σας:

Το αρνί περιέχει μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης και κορεσμένα λίπη που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα σας. Αυτό ασφαλώς δεν είναι επιθυμητό στην εγκυμοσύνη.

Το αρνί είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε νάτριο και η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει το επίπεδο αρτηριακής πίεσης κατά την εγκυμοσύνη που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

Προληπτικά μέτρα

Το αρνί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, οπότε όταν είστε έγκυος, πρέπει να το τρώτε με μέτρο.

Εάν τρώτε αρνί φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.

Συνδυάστε πολλά λαχανικά και φρούτα πλούσια σε ασβέστιο μαζί με το αρνί.

Κατά το ψήσιμο του αρνιού πρέπει να ακολουθείτε τις συνιστώμενες οδηγίες θερμοκρασίας και χρόνου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι έχετε μαγειρέψει το κρέας στην ασφαλή ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία και έτσι να αποφύγετε τις περισσότερες από τις ασθένειες που προκαλούνται από τρόφιμα μη σωστά μαγειρεμένα.

Μια υγιεινή δίαιτα στην εγκυμοσύνη περιλαμβάνει τη σωστή ισορροπία των βιταμινών, των ινών, των μετάλλων, των πρωτεϊνών και των λιπών. Το κλειδί είναι η μετριοπάθεια. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν μια μέρα φάτε περισσότερο αρνί από το προτεινόμενο, αρκεί να μην το συνεχίσετε και την επόμενη. Εάν αισθανθείτε οποιαδήποτε στομαχική ή άλλη διαταραχή ζητήστε την βοήθεια του γιατρού σας τον οποίο, έτσι και αλλιώς, θα πρέπει να συμβουλεύστε και σε θέματα διατροφής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved