Εγκυμοσύνη και διατροφή: Είναι ασφαλές να τρώτε τουρσί;

Έχετε συχνές λιγούρες. Αυτή τη φορά επιθυμήσατε να φάτε… πίκλες! Είναι όμως ασφαλές, τώρα που είστε έγκυος;

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Είναι ασφαλές να τρώτε τουρσί;

Οι πίκλες- αγγουράκια τουρσί- είναι από τις πιο συνηθισμένες «λαχτάρες» των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να τρώνε τα ξινά αυτά αγγουράκια και γενικώς τουρσιά όταν είναι έγκυες.

Οι πίκλες - τα τουρσιά, έχουν πολύ μικρή θρεπτική αξία. Ο χυμός τους περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C και νατρίου. Περιέχει επίσης πολύ μικρές ποσότητες καλίου.

Το κάλιο και το νάτριο είναι οι δύο κύριοι ηλεκτρολύτες στο σώμα σας. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα αρχίζει να κάνει κατακράτησή μεγαλύτερης ποσότητας υγρών. Οι ανάγκες του μωρού σας, επίσης, που τρέφεται από το σώμα σας συνεχώς αυξάνονται. Αυτό προκαλεί αύξηση της ανάγκης του οργανισμού για ηλεκτρολύτη Η κατανάλωση τουρσιού, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με μετριοπάθεια, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε αυτές τις αυξανόμενες ανάγκες.

Αυτή η πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη τόσο για το αγέννητο μωρό σας όσο και για εσάς εάν τρώτε τακτικά τουρσί. Υπερβολική δόση νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και αφυδάτωση. Το υπερβολικό νάτριο μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των νεφρών του αγέννητου μωρού σας καθώς και την αύξηση του κινδύνου να εμφανίσει το μωρό σας υψηλή αρτηριακή πίεση τα επόμενα χρόνια.

Όσο δεν το παρακάνετε και δεν μετατρέπει σε τακτική συνήθεια, η κατανάλωση πίκλας ή τουρσιού δεν θα σας βλάψει, ούτε το αγέννητο μωρό σας. Συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με το πόσο συχνά και σε ποια ποσότητα μπορείτε να τρώτε τουρσιά αν το επιθυμείτε πραγματικά. Ένας καλός τρόπος για να προλάβετε οποιαδήποτε επιβλαβή επίδραση είναι να αραιώσετε τον χυμό του τουρσιού με νερό πριν το φάτε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved