Δαμάσκηνα: Οφέλη για την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα δαμάσκηνα είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα και έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Δαμάσκηνα: Οφέλη για την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το καλό μέρος για την κατανάλωση δαμάσκηνων είναι ότι σπάνια έχουν παρενέργειες. Η κατανάλωση δαμάσκηνων εντός ορίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως ασφαλής. Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και εάν μπορείτε να φάτε δαμάσκηνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα εξαρτηθεί από τη γενική υγεία σας. Ο γιατρός σας θα είναι ο καλύτερος οδηγός σας για να σας πεί πόσα δαμάσκηνα μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια.

Οφέλη από την κατανάλωση δαμάσκηνων

Ενισχύουν την κίνηση του εντέρου και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα

Όταν είστε έγκυος, πιθανόν να εμφανίσετε δυσκοιλιότητα λόγω των διαφόρων ορμονικών αλλαγών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, το σώμα σας παράγει περισσότερο οιστρογόνο για να διασφαλίσει ότι το μωρό σας μεγαλώνει σωστά. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει την πέψη και να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Η προγεστερόνη είναι μια άλλη ορμόνη που το σώμα σας απελευθερώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι μύες που αποτελούν τους εξωτερικούς τοίχους της περιοχής του εντέρου χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της παραγωγής προγεστερόνης.

Ενισχύουν τα επίπεδα σιδήρου και αποτρέπουν την αναιμία

Ο σίδηρος είναι ένα από τα κύρια θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή σιδήρου. Όταν είστε έγκυος οι ανάγκες σας σε σίδηρο αυξάνονται σημαντικά. Είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν πρόσθετα είδη διατροφής στο διαιτολόγιό σας, όπως τα δαμάσκηνα, για να καταπολεμήσετε την έλλειψης σιδήρου. Τα δαμάσκηνα βοηθούν τη δημιουργία αιμοσφαιρίνης και την αποτροπή αναιμίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ελέγχουν την πίεση του αίματος και καταπολεμούν την κατάθλιψη

Τα δαμάσκηνα περιέχουν κάλιο που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και τον έλεγχο του άγχους. Το βήτα-καροτένιο και η βιταμίνη Α στα δαμάσκηνα βοηθούν στην ανάπτυξη των ματιών στο αγέννητο μωρό σας.

Αποτρέπουν τον πόνο των αρθρώσεων

Μπορεί να έχετε πόνους και κράμπες στις αρθρώσεις ενώ είστε έγκυος. Τα δαμάσκηνα μπορούν να σας βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση αυτών των πόνων καθώς και στην πρόληψη οποιωνδήποτε φλεγμονών.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved