Πώς γεννιέται ένα μωρό με καισαρική τομή (vid)

Το βίντεο της καισαρικής τομής έχει αποσπάσει χιλιάδες views!

Πώς γεννιέται ένα μωρό με καισαρική τομή (vid)

Για ακόμη μια φορά ο γυναικολόγος Jham Frank Lugo C. από το Μεξικό δημοσίευσε βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να γεννά με φυσιολογική καισαρική τομή.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να βλέπει κανείς μια απίστευτη γέννηση και ένα μωρό να κάνει την εμφάνισή του σε αυτόν τον κόσμο.

Τι είναι η φυσιολογική καισαρική τομή;

Σύμφωνα με το Onmed.gr πως και στην κανονική καισαρική, γίνεται αρχικά μια μικρή τομή στην κοιλιά της γυναίκας. Οι γιατροί διευκολύνουν την έξοδο του κεφαλιού από την τομή, όμως στη συνέχεια αφήνουν το μωρό να εξέλθει μόνο του, σπρώχνοντας με τους ώμους του, όπως στο φυσιολογικό τοκετό.

Η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και, αφού το μωρό βγει εντελώς από το σώμα της μητέρας, οι γιατροί το αφήνουν να «ξεκουραστεί» για λίγο, χωρίς να κόψουν αμέσως τον ομφάλιο λώρο. Αυτό το τελευταίο βήμα θεωρείται πολύ σημαντικό, αφού η επαφή του νεογέννητου με τη μητέρα του επιτρέπει οι δυο τους να δεθούν συναισθηματικά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς γεννιέται ένα μωρό με φυσιολογική καισαρική τομή, πώς βγαίνει το κεφάλι του και πώς το υπόλοιπο κορμί του;


https://www.instagram.com/p/BttCcldDKsT/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved