Εγκυμοσύνη και ψυχολογία: Πώς θα χαλαρώσετε στο τελευταίο τρίμηνο

Το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι από τα πιο δύσκολα.

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία: Πώς θα χαλαρώσετε στο τελευταίο τρίμηνο

Λίγο το σώμα που συνεχώς «βαραίνει», λίγο η αγωνία για τον τοκετό η έγκυος χρειάζεται στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Δοκιμάστε και περάστε λίγο χρόνο εστιάζοντας στον εαυτό σας τις τελευταίες εβδομάδες πριν φτάσει το μωρό σας. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να προετοιμαστείτε για το μεγάλο «ταξίδι» που βρίσκεται μπροστά σας.

Περάστε χρόνο με τον σύντροφό σας και τους φίλους σας

Σε λίγο όλα θα αλλάξουν και η κοινωνική σας ζωή το πιθανότερο είναι ότι θα περιστρέφεται γύρω από ένα και μόνο άτομο, το μωρό σας. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τον ελεύθερο χρόνο όσο ακόμα τον έχετε βγείτε μια βόλτα με τον σύζυγό σας ή περάστε μια χαλαρωτική ημέρα σε ένα σπα.

Ξεκουραστείτε

Μπορεί να σας είναι αρκετά δύσκολο να κοιμηθείτε καλά κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας για αυτό είναι σημαντικό να μην αφήνετε ευκαιρίες για ξεκούραση να πηγαίνουν χαμένες. Πάρτε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας - ακόμα κι αν είναι μόνο για μισή ώρα μπροστά από την τηλεόραση. Τη νύχτα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι μητρότητας ή χρησιμοποιήστε κάποια επιπλέον μαξιλάρια για να σφηνώσετε ανάμεσα στα πόδια σας για να διευκολύνετε τον εαυτό σας.

Χαλαρώστε

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή ανησυχείτε για τη γέννηση δοκιμάστε μερικές τεχνικές χαλάρωσης για να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Ασκήσεις αναπνοής ή η μουσική, ένα καλό βιβλίο, μια ήρεμη βόλτα θα μπορούσαν πραγματικά να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Ήπια άσκηση

Προσπαθήστε να κάνετε κάποιας μορφής ήπια άσκηση στο τελικό σας τρίμηνο όπως περπάτημα, χαλαρό κολύμπι ή χαλαρές ασκήσεις γιόγκα εγκυμοσύνης. Η ήπια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει και στον ύπνο και γενικώς να σας δημιουργήσει ένα συναίσθημα ευημερίας.

Τρώτε καλά

Η δυσπεψία και η καούρα είναι ταλαιπωρούν τις περισσότερες εγκύους στο τελευταίο τρίμηνο, αλλά είναι σημαντικό να τρώμε τακτικά και υγιεινά. Δοκιμάστε μικρότερα γεύματα, συχνότερα και φροντίστε να περάσει αρκετός χρόνος από το τελευταίο σας γεύμα μέχρι να πέσετε για ύπνο. Αποφύγετε τα υπερβολικά πικάντικα, όξινα ή ζαχαρούχα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και να συνεχίσετε να τρώτε φυτικές ίνες για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

Μασάζ

Επιλέξτε ένα που έχει σχεδιαστεί για την εγκυμοσύνη, καθώς ο θεραπευτής θα ξέρει ποια έλαια είναι ασφαλή καθώς και ποιες τεχνικές. Το μασάζ θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και μερικούς πόνους σας ενώ θα σας δώσουν χρόνο μόνο για τον εαυτό σας, να χαλαρώσετε. Εάν δεν μπορείτε να πάτε σε έναν επαγγελματία ζητήστε από τον σύντροφό σας να τρίψει απαλά τους ώμους σας και χαμηλά στην πλάτη. Ανάψτε μερικά κεριά και απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο σε μια όχι πολύ ζεστή μπανιέρα.

DIY περιποίηση

Περάστε λίγο χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό σας στις τελευταίες σας εβδομάδες. Φτιάξτε μόνες σας σπιτικές μάσκες ομορφιάς φιλικές προς την εγκυμοσύνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved