Πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης με φυσικά υλικά

Οι ραγάδες συνηθίζεται να εμφανίζονται στο δέρμα των γυναικών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης με φυσικά υλικά

Μπορεί να έχετε λεπτές γραμμές κυρίως στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε συσσώρευση λίπους όπως το στήθος, οι γοφοί, τα χέρια, η κοιλιά και οι μηροί. Μπορεί να αναπτυχθούν λόγω ορμονικών αλλαγών ή αιφνίδιας απώλειας λίπους σε αυτές τις περιοχές.

Οι ραγάδες μειώνονται με το χρόνο αλλά ποτέ δεν θα εξαφανιστούν τελείως. Εκτός από κάποια φάρμακα που θα βοηθούσαν στην εξαφάνισή τους (τα οποία θα πρέπει να πάρετε σε συνεργασία με τον γιατρό σας) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες, λοσιόν και έλαια με τα οποία θα κάνετε μασάζ στις περιοχές που έχουν «πληγεί» και που μπορούν να μετατρέψουν το δέρμα σας σε απαλό και εύπλαστο.

Το ελαιόλαδο, το αυγό, το λεμόνι και το μέλι είναι μερικά από τα φυσικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναντίον των ραγάδων:

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο ενυδατώνει και κάνει το δέρμα πιο απαλό. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τις ραγάδες. Πάρτε λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες σας και απαλά μασάζ στην περιοχή. Αφήστε το στην περιοχή για 30 λεπτά έτσι ώστε οι βιταμίνες Α, D και Ε που περιέχονται στο λάδι να απορροφηθούν από το δέρμα. Κάντε μπάνιο μετά το μασάζ. Επαναλάβετε τακτικά. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τοπικά ένα μίγμα από ελαιόλαδο, νερό και ξύδι και να το αφήσετε να δράσει όλη νύχτα.

Ασπράδι αυγού: Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, γεγονός που βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Χτυπάτε δύο ασπράδια αυγών χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Καθαρίστε την περιοχή με νερό και εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα ασπράδι αυγού χρησιμοποιώντας μια βούρτσα μακιγιάζ. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Εφαρμόστε λίγο ελαιόλαδο για να διατηρήσετε το δέρμα εύπλαστο και ενυδατωμένο. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Χυμός Λεμονιού: Η όξινη ιδιότητα του χυμού λεμονιού λειτουργεί θεραπευτικά κατά των ραγάδων. Τρίψτε φρέσκο χυμό λεμονιού στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, έτσι ώστε ο χυμός να απορροφηθεί από το δέρμα σας. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εφαρμόστε κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε μίγμα χυμού λεμονιού και αγγουριού σε ίσες αναλογίες και να το εφαρμόσετε στις ραγάδες.

Μέλι: Η αντισηπτική ιδιότητα του μελιού συμβάλλει στη μείωση των ραγάδων. Πάρτε ένα μικρό πανί και βάλτε μέλι σε αυτό. Τοποθετήστε το πανί στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να παραμείνει μέχρι να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved