Τα οφέλη αλλά και τι να προσέχετε όταν πίνετε χαμομήλι στην εγκυμοσύνη

Το τσάι του χαμομηλιού είναι αναζωογονητικό. Το άρωμα και η επίδρασή του στο σώμα μας κάνουν το τσάι ένα από τα αγαπημένα φυτικά τσάγια σε όλο τον κόσμο. Αλλά μπορείτε να πιείτε τσάι χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Είναι ευεργετικό ή έχει παρενέργειες;

Τα οφέλη αλλά και τι να προσέχετε όταν πίνετε χαμομήλι στην εγκυμοσύνη

Το τσάι του χαμομηλιού μπορεί να είναι ευεργετικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν το πίνετε με μέτρο. Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα των φυτικών τσαγιών, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού του χαμομηλιού, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εντούτοις, περιλαμβάνεται στην κατηγορία γενικά θεωρούμενη ως ασφαλής (GRAS) από τον αμερικανικό FDA των ΗΠΑ.

Πόσο τσάι χαμομηλιού είναι ασφαλές να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Περιορίστε την κατανάλωσή σας σε ένα φλιτζάνι την ημέρα. Εάν θέλετε να πίνετε πολλές φορές τη μέρα, διαιρέστε το ένα φλιτζάνι τσάι σε πολλαπλές μερίδες και πιείτε το μέσα στην ημέρα ή αραιώστε το περιεχόμενο προσθέτοντας περισσότερο νερό.

tasi egkimosini 3

Οφέλη από την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού

Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου: Πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο καταπραΰνει τα νεύρα σας και σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα. Η καταπραϋντική φύση του βοτάνου αντιμετωπίζει την αϋπνία.

Ενισχύει την ανοσία: Το τσάι χαμομηλιού βελτιώνει την ανοσία και έτσι βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Αν έχετε ένα ελαφρύ πυρετό και μια ρινική καταρροή, θα σας βοηθούσε ένα φλιτζάνι φρέσκο τσάι.

Καταπραΰνει τον μυϊκό πόνο: Το τσάι του χαμομηλιού ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους και τους σπασμούς που σχετίζονται με γαστρεντερικές φλεγμονώδεις διαταραχές. Αυξάνει τα επίπεδα γλυκίνης στο σώμα για να προσφέρει χαλάρωση στους μύες και τα νεύρα.

Θεραπεύει τα στοματικά έλκη: Το τσάι του χαμομηλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στόμα για τη θεραπεία των δυσάρεστων στοματικών έλκη και πληγών. Χρησιμοποιήστε ισχυρό τσάι ή αραιωμένο βάμμα τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα για να ξεπλύνετε το στόμα σας για ανακούφιση από τα έλκη.

Προστατεύει από καρκίνους και καρδιακές παθήσεις: Το τσάι του χαμομηλιού περιέχει πολυφαινόλες που προστατεύουν την καρδιά σας και αποτρέπουν οποιεσδήποτε ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Θεραπεύει τη δυσπεψία και ανακουφίζει την πρωινή αδιαθεσία: Η αντιφλεγμονώδης φύση του χαμομηλιού βοηθά στην ανακούφιση των προβλημάτων πέψης όπως η δυσκοιλιότητα, τα αέρια και το φούσκωμα. Το άρωμα των φρούτων και η γοητευτική του γεύση απαλύνουν επίσης τη ναυτία και την πρωινή αδιαθεσία.

Παρενέργειες της κατανάλωσης τσαγιού χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρά τα οφέλη του, πρέπει να πίνετε τσάι χαμομήλι με μέτρο, διότι θα μπορούσε να έχει κάποιες παρενέργειες επίσης. Είναι πιθανό να έχετε τα παρακάτω εάν το καταναλώσετε σε υπερβολικές ποσότητες:

Η λήψη υπερβολικού τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Πιθανώς, η χαλαρωτική ιδιότητα του τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας που οδηγούν σε αποβολή.

Το τσάι του χαμομηλιού μπορεί να προκαλέσει υπνηλία λόγω της κατασταλτικής του φύσης. Επομένως, μην πίνετε μεγάλες ποσότητες.

Αν είστε αλλεργικοί σε λουλούδια τότε μπορεί να είστε και αλλεργικοί στο χαμομήλι, και να σας προκαλέσει δερματικά εξανθήματα ή άλλες παρενέργειες.

Το χαμομήλι μπορεί να αλληλεπιδράσει με αναισθητικά φάρμακα που οδηγούν σε ανεπιθύμητες ενέργειες. Επομένως, αποφύγετε να πίνετε το τσάι πριν από το τμήμα C σας. Διάφορες μορφές εκχυλισμάτων και συμπληρωμάτων χαμομηλιού μπορούν επίσης να αντιδράσουν με φάρμακα όπως παυσίπονα, ηρεμιστικά και αντιμικροβιακά φάρμακα που μπορεί να παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς, μιλήστε στο γιατρό σας.

Το χαμομήλι έχει ιδιότητες αραίωσης του αίματος. Αν έχετε ήδη αυτό το πρόβλημα, ίσως θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση του.

tasi egkimosini 2

Πώς να κάνετε τσάι χαμομηλιού στο σπίτι

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απολαύσετε ένα τέλειο φλιτζάνι τσάι:

Βράστε ένα φλιτζάνι νερό.

Μεταφέρετε το βραστό νερό σε μια κούπα και προσθέστε εκχυλίσματα λουλουδιών χαμομηλιού ή τσαγιού.

Αφήστε τα για πέντε έως δέκα λεπτά ανάλογα με το πόσο συμπυκνωμένο θέλετε να είναι. Καλύψτε την κούπα έτσι ώστε το άρωμα να παραμένει.

Στραγγίστε το τσάι για να αφαιρέσετε το εκχύλισμα χαμομηλιού ή αφαιρέστε το σακουλάκι του τσαγιού.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Πηγή: https://www.momjunction.com/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved