Είναι φυσιολογικό να έχω εξάψεις στην εγκυμοσύνη;

Εξάψεις στην εγκυμοσύνη: είναι φυσιολογικές ή όχι;

Είναι φυσιολογικό να έχω εξάψεις στην εγκυμοσύνη;

Ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικές οι εξάψεις στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με το babycenter.com. Οι ορμόνες φταίνε για τις εξάψεις, όπως άλλωστε και για τα περισσότερα ανεπιθύμητα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών νιώθει εξάψεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνήθως αυτές οι εξάψεις, συνεχίζονται ακόμη και μετά τον τοκετό.

Οι τακτικές διακυμάνσεις των ορμονικών επιπέδων, ιδιαίτερα στα οιστρογόνα, καθώς και ο αυξημένος μεταβολισμός μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν τις λεγόμενες εξάψεις που μπορεί να την κάνουν να νιώθει δυσφορία και ενόχληση.

Οι εξάψεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν συνήθως το κεφάλι, το λαιμό και το στήθος και μπορούν να διαρκέσουν «από δευτερόλεπτα έως λεπτά», λέει ο Laurie Gregg, γιατρός γυναικολόγος από το Σακραμέντο, Καλιφόρνια.

Γενικά, οι εξάψεις είναι συχνότερες στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο και μπορεί να συνεχιστούν και μετά την άφιξη του μωρού. «Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες σας μειώνονται μετά την εγκυμοσύνη και παραμένουν χαμηλές εάν θηλάζετε», λέει ο Laurie Gregg.

Είναι σημαντικό να μπορεί μια εγκυμονούσα να αναγνωρίζει πότε έχει πυρετό και όχι απλές εξάψεις, επειδή ο πυρετός μπορεί να προειδοποιεί για μια λοίμωξη.

Γενικότερα θα πρέπει μια εγκυμονούσα να τοποθετεί θερμόμετρο όταν νιώθει εξάψεις, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας λοίμωξης ή ίωσης.

Για να δροσιστεί μια εγκυμονούσα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της θα πρέπει:

  • Να πίνει παγωμένο νερό
  • Να χρησιμοποιεί ανεμιστήρα
  • Να ανοίγει τα παράθυρα
  • Να μη φορά πολλά ρούχα

Τέλος μια έγκυος γυναίκα θα πρέπει να θυμάται ότι οι εξάψεις είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης και όπως όλα τα συμπτώματα, θα περάσει!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved