Έντονη εφίδρωση μετά την εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να ξέρετε

H έντονη εφίδρωση, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα για τις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη.

Έντονη εφίδρωση μετά την εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να ξέρετε

Είναι σίγουρα ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πως χάνετε την ενέργεια σας.

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν κοιμάστε και συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό.

Η έντονη εφίδρωση μετά την εγκυμοσύνη οφείλεται κυρίως στις ορμόνες που αλλάζουν και δίνουν οδηγίες στο σώμα να αποβάλλει τα έξτρα υγρά που είχε αποθηκεύσει για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μετά την εγκυμοσύνη, υπάρχει μια σημαντική μείωση των οιστρογόνων που ενεργοποιεί την διαδικασία απελευθέρωσης νερού.

Το περίσσιο νερό στο σώμα απελευθερώνεται με τη μορφή του ιδρώτα κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά πολλές φορές και μέσα στην ημέρα.

Πόσο διαρκεί:

Υπάρχει περίπτωση να ιδρώνετε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο που τα ρούχα σας να γίνονται μούσκεμα. Δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε καθώς αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν θα διαρκέσει για μεγάλη περίοδο.

bigstock Young Hispanic Woman Suffering 246093181

Το πιο πιθανό είναι να διαρκέσει για κάποιες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Θα αρχίσουν να μειώνονται τα συμπτώματα μετά από κάποια στιγμή όταν οι ορμόνες σας θα έχουν «ηρεμήσει» και σταθεροποιηθεί και θα έχουν αποβάλλει τα περίσσια υγρά στο σώμα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πενσιλβανίας, στις περισσότερες περιπτώσεις ο έντονος ιδρώτας κατά τη διάρκεια της νύχτας διαρκεί από δύο έως και τέσσερις εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Παρόλα αυτά, για όσες γυναίκες θηλάζουν, η περίοδος του νυχτερινού ιδρώτα διαρκεί πάντα περισσότερο όμως δεν ξεπερνά τις τέσσερις εβδομάδες.

Πως μπορείτε να ανακουφιστείτε;

Το να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, είναι πολύ σημαντικό καθώς θα χάνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πίνετε περισσότερο νερό, καθώς όσο περισσότερο πίνετε τόσο πιο γρήγορα θα το αποβάλλει το σώμα και θα απαλλαχτείτε από τον καθημερινό ιδρώτα.

Είναι πολύ καλό μόλις αισθανθείτε έντονη εφίδρωση να πιείτε δύο με τρία ποτήρια νερό, ειδικά εάν θηλάζετε.

Μπορείτε να δείτε αν πίνετε αρκετό νερό ελέγχοντας το χρώμα των ούρων σας. Αν είναι απαλό κίτρινο το χρώμα τους και είναι πολλά, τότε σημαίνει πως είστε ενυδατωμένες.

Αν είναι σκούρα και λίγα, τότε όχι.

Να ξέρετε πως θα σας ανακουφίσει να φοράτε ρούχα από βαμβάκι και όχι από πολυεστέρα ώστε να μην κρατάει τη ζέστη στο σώμα σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved