Τα οφέλη της yoga στην εγκυμοσύνη

Eίναι αρκετές οι γυναίκες που υποστηρίζουν πως yoga και εγκυμοσύνη πάνε μαζί.

Τα οφέλη της yoga στην εγκυμοσύνη

Έχει τελικά φανεί εκ του αποτελέσματος ότι η yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, τους πόνους στους μυς και γενικότερα έχει πολλά οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια γενικότερη αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν yoga γενικότερα αλλά και των εγκύων ειδικότερα.
Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους επιλέγουν τη yoga ως ένα τρόπο να γυμνάζονται αλλά και να διατηρούν την ψυχική τους ισορροπία.
Άλλες γυναίκες αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές για εκείνες και για το μωράκι τους να κάνουν yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν, αλλά να φοβούνται μήπως υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται να είναι απόλυτα ασφαλής και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της κύησης. Επαγγελματίες έχουν αναφερθεί σε παραδείγματα γυναικών που ωφελήθηκαν πολύ από την yoga.

Πως μπορεί να βοηθήσει;

Eίναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι όποιο πόνοι που συνοδεύονται με την εγκυμοσύνη. Κι όμως έχει παρατηρηθεί ότι όσες γυναίκες έκανα yoga συστηματικά κατά τη διάρκεια της κύησης τους, βίωσαν μείωση στους πόνους:

της μέσης

των ποδιών

στον τοκετό

και ακόμα χαμηλότερο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

bigstock 222291346

Σε αντίθεση με άλλου είδους προγεννητικών ασκήσεων, που εστιάζουν περισσότερο στα σωματικά αποτελέσματα, η yoga φαίνεται να έχει αντίκτυπο και στη συναισθηματική κατάσταση μιας εγκύου. Το άγχος και το στρες μειώνονται σημαντικά και τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι πολύ λιγότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις να εξαφανίζονται και έτσι η διάθεση να είναι πιο ανεβασμένη και η υγεία γενικότερα πιο ισορροπημένη.

Δεν συνιστώνται οι περίπλοκες και δύσκολες προχωρημένου επιπέδου στάσεις yoga, αλλά κυρίως τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής με απλές στάσεις που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Μάλιστα τα οφέλη της yoga δεν σταματάνε μόνο μέχρι να έρθει η ώρα του τοκετού. Λόγο των επηρεασμένων ορμονών μιας γυναίκας που πέρασε 38 εβδομάδες κύησης, πολλές φορές μπορεί να έχει μια μελαγχολία μετά τη γέννα ή ακόμα και επιλόχειο κατάθλιψη.

Με τη yoga, απελευθερώνονται ορμόνες που βοηθούν στην καλύτερη διάθεση και ισορροπία των σωματικών και ψυχικών διαταραχών.

Τα οφέλη λοιπόν είναι πολλά. Βρείτε μια ώρα για να αφιερώσετε στην yoga και επικεντρωθείτε σε εσάς και στη ζωή που πρόκειται να φέρετε στον κόσμο! Θα κάνει και στους δυο σας καλό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved