Ποιες ορμόνες επηρεάζονται στην εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια τις εγκυμοσύνης, ο οργανισμός για να προετοιμαστεί για τον τοκετό και για να θρέψει το μωρό που δημιουργείται αλλάζει τα επίπεδα σε κάποιες από τις ορμόνες σας.

Ποιες ορμόνες επηρεάζονται στην εγκυμοσύνη;

Το πρώτο τρίμηνο ειδικά που προσαρμόζεται στην εγκυμοσύνη, μεταβάλλονται πολύ τα επίπεδα δύο ορμονών: της προγεστερόνης και των οιστρογόνων.

Αυτές οι ορμόνες, πριν την περίοδο της εγκυμοσύνης σας δεν μεταβάλλονταν και πολύ.

Έμεναν σε σχετικά σταθερά επίπεδα, οπότε για αυτό υπήρχε και μια συναισθηματική σταθερότητα.

Το πώς αυτό επιδρά σε κάθε μέλλουσα μανούλα, διαφέρει.

Άλλες μπορεί να νιώθουν πιο ήρεμες ή ασυνήθιστα θετικές και άλλες ευερέθιστες και μελαγχολικές.

Ειδικά την περίοδο από τις 6 μέχρι τις 10 εβδομάδες, οι αλλαγές στις ορμόνες και μοιραία στην συναισθηματική σας σταθερότητα είναι πολύ έντονες.

Μην ανησυχείτε για τα εύκολα κλάματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά δεν λείπουν από καμία εγκυμοσύνη και κάνουν ακόμα και την πιο ήρεμη γυναίκα να κλάψει για το παραμικρό.

Μπορείτε να το επικοινωνήσετε αυτό με τον σύντροφο σας για να μην νιώθει περίεργα ή άσχημα και να κατανοήσει τις επιπτώσεις των ορμονικών σας αλλαγών αλλά και να σας στηρίξει.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τα πράγματα πάλι είναι έντονα, αφού οι ορμόνες «ξαναξυπνάνε» και αρχίζουν πάλι οι απότομες αλλαγές διάθεσης, ενώ ο οργανισμός σας ετοιμάζεται για τον τοκετό.

Λογικό είναι άλλωστε.

Ετοιμάζεστε για το πιο υπέροχο πράγμα, την νέα ζωή στον κόσμο, και παράλληλα για κάτι επώδυνο που είναι το άγχος και η ανησυχία για το πώς θα ανταπεξέλθετε στον τοκετό αλλά και τις νέες σας ευθύνες.

Λίγη ήρεμη άσκηση και λίγο περπάτημα στη φύση θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας ηρεμήσει από το περιττό άγχος.

Ακόμα η αγκαλιές είναι το καλύτερο φάρμακο για να μας επαναφέρουν στην ηρεμία μας. Μην διστάζετε να τις αποζητάτε! Σας αξίζει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved