Κορσές μετά τον τοκετό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Να φορέσετε ή όχι κορσέ, μετά τον τοκετό;

Κορσές μετά τον τοκετό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Είναι αποτελεσματική η χρήση λαστέξ λοχείας (κορσές); Ή τελικά προκαλεί στη λεχώνα περισσότερο κακό απ’ ο, τι καλό; Οι απόψεις διίστανται. Από τη μία υπάρχουν οι μαιευτήρες που προτείνουν τη χρήση κορσέ και από την άλλη, μαιευτήρες δε συμφωνούν με αυτήν. Στην πρώτη κατηγορία, μάλιστα, υπάρχουν και διάσημες μανούλες, που έχουν δηλώσει ότι φόρεσαν κορσέ μετά τη γέννα, όπως η Kim Kardashian, η Jessica Alba, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη, μετά τον ερχομό της κόρης της, Μαρίνας. Επίσης, πρόσφατα η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή της, ότι επίσης φορούσε κορσέ μετά τη γέννα, αν και τη δυσκόλευε. Σε αντίθεση, με την Βίκυ Καγιά, η οποία δεν φόρεσε μετά τον ερχομό του γιου της.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες είναι μπερδεμένες και δεν ξέρουν, αν θα πρέπει ή όχι, να φορέσουν κορσέ μετά τον τοκετό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα θέμα που θα το συζητήσουν με τον γυναικολόγο τους και σε συνεργασία με εκείνον θα αποφασίσουν, αν θα τον χρησιμοποιήσουν, για πόσο διάστημα και κυρίως, πώς θα τον φορέσουν. Γιατί, τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα και προβλήματα δημιουργούνται κυρίως, από τη λανθασμένη εφαρμογή του κορσέ.

Επίσης, αν έχετε κάνει καισαρική, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον κορσέ που θα αγοράσετε, λόγω της τομής. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας.

jessica alba



Ας δούμε παρακάτω, ποια είναι τα οφέλη του κορσέ μετά τον τοκετό και γιατί πολλές μανούλες, τον επιλέγουν.

Προσφέρουν σταθεροποίηση των αρθρώσεων που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν χαλαρώσει, ενώ βοηθούν στην καλύτερη στάση του σώματος.

Ανακουφίζει από τους πόνους της πλάτης, της μέσης και της λεκάνης.

Βοηθούν στην επαναφορά των εσωτερικών οργάνων στην αρχική τους θέση που έχουν υποστεί μετατόπιση λόγω της κύησης και του τοκετού.

Βοηθούν τους κοιλιακούς μυς να επανέλθουν, έπειτα από τη μεγάλη αλλαγή που δέχτηκαν στην κύηση και μπορούν να προλάβουν τη χαλάρωση της κοιλιάς.

Προσοχή στη λανθασμένη εφαρμογή

Η λανθασμένη εφαρμογή του κορσέ που πιέζει από πάνω προς τα κάτω, αντί να ανορθώνει την κοιλιά, πιέζοντας από την πύελο (κάτω) προς τα πάνω, όχι μόνο δεν ανακουφίζει, αλλά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα όργανα της πυέλου και το πυελικό τοίχωμα.

Επίσης, μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα, δημιουργώντας δυσφορία και δυσκολία στις κινήσεις.

Γι’ αυτό και είναι σημαντική η επιλογή του σωστού νούμερου και η τοποθέτηση του κορσέ ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η λεχώνα όταν τον φορά, θα πρέπει να νιώθει άνετα, να αναπνέει με ευκολία και να μπορεί να κάνει χωρίς πόνο ή δυσφορία, όλες τις κινήσεις.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη εμφάνιση της Καγιά μετά τη γέννα και η απίστευτη ατάκα της Σκορδά (vid)

Η διάσημη μαμά θηλάζει το μωρό της και δείχνει το σώμα της 14 μέρες μετά τον τοκετό!

Κορσές μετά τον τοκετό: Να βάλω ή όχι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved