Ναυτία στην εγκυμοσύνη: Το φυσικό γιατρικό που εμπιστεύεται και η εγκυμονούσα Kate Middleton

Υποφέρετε από ναυτίες στην εγκυμοσύνη; Αυτό είναι το φυσικό γιατρικό, που θα σας ανακουφίσει. Κι εμπιστεύεται και η Kate Middleton.

Ναυτία στην εγκυμοσύνη: Το φυσικό γιατρικό που εμπιστεύεται και η εγκυμονούσα Kate Middleton

Όπως στις δύο πρώτες εγκυμοσύνες της, έτσι και στην τρίτη η πριγκίπισσα του Κέιμπριτζ, στους πρώτους μήνες, υπέφερε από το «σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης». Πρόκειται για μία κατάσταση που εμφανίζεται συνήθως στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και χαρακτηρίζεται από ναυτία, τάση προς έμετο και εμέτους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πριν λίγο καιρό, ο πρίγκιπας William σε μία κοινωνική εκδήλωση, αποκάλυψε ότι η σύζυγός του πίνει ρόφημα τζίντζερ και τρώει μπισκότα, για να καταπολεμήσει τις ναυτίες της εγκυμοσύνης της. Και η Kate Middleton δεν είναι η μόνη έγκυος, που αντιμετωπίζει τις ναυτίες με τζίντζερ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό φυσικό «φάρμακο» για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης.

ginger

Το τζίντζερ (η γνωστή σε όλους μας, πιπερόριζα) έχει την ικανότητα να ανακουφίζει την έγκυο, που υποφέρει από πρωινές αδιαθεσίες, που περιλαμβάνουν ναυτίες και τάση για έμετο. Μάλιστα, σε μία κλινική δοκιμή, αποδείχθηκε ότι η ρίζα του τζίντζερ επέφερε μια σημαντική μείωση της ναυτίας και των εμετικών επεισοδίων στις 19 από τις 27 συμμετέχουσες που βρίσκονταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην ανακούφιση της ναυτίας επιβεβαίωσε και μία σχετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obstetrics and Gynecology και διεξήχθη σε δείγμα 675 γυναικών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα επεσήμανε και την απουσία σημαντικών παρενεργειών αλλά και αρνητικών επιδράσεων στην πορεία της εγκυμοσύνης.

Οπότε, ένα κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ σε βραστό νερό θα σας ανακουφίσει.

Διαβάστε επίσης

Ναυτία εγκυμοσύνης: Αντιμετωπίστε τη

Ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Ποιοι παράγοντες επιδεινώνουν τη ναυτία

Αντιμετωπίστε τις ναυτίες της εγκυμοσύνης με τζίντζερ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved