Οι φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο στην κύηση

Πονόλαιμος στην εγκυμοσύνη; Δείτε ποιες είναι οι φυσικές λύσεις, που θα σας ανακουφίσουν.

Οι φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο στην κύηση
Photo by Thought Catalog on Unsplash

Αυτή την εποχή οι ιώσεις είναι σε έξαρση (εκτός από τον κορονοϊό) και συμβαίνει σε πολλές γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να «κολλήσουν» κάποια ίωση.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας είναι πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής στο κοινό κρυολόγημα.

Ένα από τα συμπτώματα, που ενδεχομένως να εμφανίσει από μία ίωση, είναι ο πονόλαιμος. Πρόκειται για μία από τις πιο δυσάρεστες κι ενοχλητικές καταστάσεις, ειδικά, αν είσαι έγκυος. Ωστόσο, μπορείς να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο, με φυσικούς τρόπους. Ποιοι είναι αυτοί; Πάμε να τους δούμε αναλύτικά.

Γαργάρες με αλατόνερο

Ο παραδοσιακός και αποτελεσματικός τρόπος. Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο κάνουν θαύματα, καθώς μειώνουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από τον πόνο. Διαλύστε, λοιπόν, μία κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να κάνετε γαργάρες. Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, κυρίως, αν ο πονόλαιμος είναι έντονος, κάνετε όσες περισσότερες φορές, γαργάρες, μέσα στη μέρα.

egkymosini ponolaimos1

Τσάι (ή χαμομήλι) με μέλι

Επίσης, κλασικό, παραδοσιακό και αποτελεσματικό γιατροσόφι. Είναι το καλύτερο βάλσαμο για τον ερεθισμένο λαιμό, καθώς το μέλι διευκολύνει την κατάποση.

Ζεστή κοτόσουπα

Το κρυολόγημα θέλει καλή διατροφή, αλλά ο πονόλαιμος, όπως αναφέραμε, κάνει επίπονη την κατάποση. Σε αυτήν, λοιπόν, την περίπτωση, μία ζεστή κοτόσουπα είναι η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, ο ζεστός ζωμός από κοτόπουλο, περιέχει την απαραίτητη πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά και σε συνδυασμό με τα μαλακά βρασμένα λαχανικά και το ρύζι, αποτελούν το ιδανικό γεύμα για το κρυολόγημα.

Πίνετε πολλά ροφήματα

Ναι, με τον πονόλαιμο η κατάποση είναι επίπονη. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ο οργανισμός να είναι καλά ενυδατωμένος. Γι’ αυτό, πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, αλλά και ζεστά ροφήματα. Εξάλλου, η κατανάλωση άφθονων υγρών απομακρύνει τη φαγούρα και την ξηρότητα και βοηθά στην γρηγορότερη αποβολή του ιού από το σώμα.

Ρυθμίστε τα επίπεδα υγρασίας

Έχει σημασία, το περιβάλλον που θα βρίσκεστε να μην είναι ξηρή η ατμόσφαιρα, διότι έτσι επιδεινώνεται ο πονόλαιμος. Γι’ αυτό χρησιμοποιείστε υγραντήρα, που θα διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας.

Επιπλέον συμβουλές:

Αν ωστόσο ο πονόλαιμος συνοδεύεται και από άλλα ενοχλητικά και επίμονα συμπτώματα -όπως είναι ο πυρετός- θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας για να μπορέσει να σας συμβουλέψει τι να κάνετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τη δική σας υγεία ή την υγεία του εμβρύου σας.

πρώτη δημοσίευση άρθρου: 20/01/2018

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved