Ζωηρό μωρό στη μήτρα σημαίνει υπερκινητικό παιδί;

Νιώθετε το μωρό σας να κινείται συνεχώς στη μήτρα και αναρωτιέστε αν το παιδί σας όταν με το καλό γεννηθεί θα είναι υπερκινητικό;

Ζωηρό μωρό στη μήτρα σημαίνει υπερκινητικό παιδί;

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς μύθους που υπάρχουν γύρω από την εγκυμοσύνη.Οι ειδικοί λοιπόν απαντούν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού η δραστηριότητα στη μήτρα εξαρτάται από τις ορμόνες σας από τη θέση του μωρού, από το χώρο που έχει για να κινηθεί και από τη συμπεριφορά, τη διατροφή και τον κύκλο του ύπνου σας.

Αυτό που γνωρίζουμε, όμως είναι ότι τόσο η προσωπικότητα όσο και η συμπεριφορά διαμορφώνονται στη μήτρα. Σύμφωνα με έρευνες, τα πολύ ζωηρά έμβρυα γίνονται πιο ευερέθιστα μωρά. Αυτό συμβαίνει γιατί μερικές ορμόνες – κυρίως αυτές που απελευθερώνονται με το στρες- ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα.

Έτσι, οι πολύ πιεσμένες μέλλουσες μαμάδες έχουν πιο ζωηρά έμβρυα και πιο νευρικά μωρά. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα έμβρυα με υψηλό καρδιακό παλμό γίνονται πιο απρόβλεπτα και ζωηρά μωρά. Θα το ελέγξετε και μόνη σας, αλλά μη σπεύσετε να καταλήξετε σε συμπεράσματα για το χαρακτήρα του μωρού σας.

Πολλοί μύθοι για την εγκυμοσύνη προκαλούν το ενδιαφέρον, ειδικά όταν εγγυώνται πρόβλεψη του φύλου ή της προσωπικότητας του μωρού, όμως άλλοι μπορεί να σας οδηγήσουν σε όχι και πολύ υγιεινό τρόπο ζωής.

Σε μέρη της Γκάνα για παράδειγμα, λέγεται ότι οι πρωτεΐνες, σημαντικό κομμάτι μιας θρεπτικής διατροφής , ειδικά στην εγκυμοσύνη, μπορεί να κάνουν τη γυναίκα να γεννήσει έναν κλέφτη!

Πιο πρόσφατοι μύθοι του δυτικού κόσμου λένε ότι η έγκυος μπορεί να εργάζεται σκληρά, να έχει έντονη κοινωνική ζωή, μια τέλεια σχέση και ένα ωραίο σπίτι, να γεννήσει ένα μικρό Μπετόβεν και μόλις γεννήσει να φορέσει πάλι τα εφαρμοστά τζιν της και να επιστρέψει στο γραφείο. Μην πιστεύετε τέτοιες υπερβολές.

Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε καλά και να απολαμβάνετε, όσο μπορείτε, την περίοδο αυτή.

Διαβάστε επίσης

Οκτώ πράγματα που αισθάνεται το μωρό μέσα στη μήτρα
Τι «σκαρώνει» το μωρό μου μέσα στη μήτρα;
Επτά πράγματα που κάνουν τα μωρά μέσα στη μήτρα και θα σας εκπλήξουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved