Κατακράτηση υγρών και εγκυμοσύνη: Καταπολεμήστε τη εύκολα και άμεσα

Η κατακράτηση υγρών επηρεάζει περίπου το 65% των γυναικών με φυσιολογική αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και τι μπορούν να κάνουν για να την αντιμετωπίσουν;

Κατακράτηση υγρών και εγκυμοσύνη: Καταπολεμήστε τη εύκολα και άμεσα

Αν έχετε αρχίσει να νιώθετε τα πόδια σας πρησμένα και τα δαχτυλίδια σας πιέζουν τα δάχτυλά σας, τότε σίγουρα έχετε κατακράτηση υγρών. Μην απελπίζεστε όμως, δεν είστε η μόνη που το έχει αυτό. Ενημερωθείτε και δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους στο σπίτι.

Γιατί πρήζονται οι έγκυες γυναίκες;

Η κατακράτηση υγρών είναι συνήθης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πρήζει διάφορες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα το πρόσωπο, τα πόδια, τα χέρια και τα πέλματα.

Ενώ μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στην εγκυμοσύνη, συνήθως εμφανίζεται στους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης, το αίμα που κυκλοφορεί στο σώμα της γυναίκας έχει αυξηθεί κατά 50%, συμβάλλοντας στο πρήξιμο των περιοχών αυτών.

katakratisi

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε κατακράτηση υγρών

  • Θα ξυπνάτε πρησμένη.
  • Τα δάχτυλα των χεριών σας θα είναι πρησμένα και δεν θα μπορείτε να βγάλετε ή να φορέσετε τα δαχτυλίδια σας.
  • Τα παπούτσια σας θα σας στριμώχνουν και θα νιώθετε να πιέζουν το πόδι σας.
  • Θα παρατηρήσετε ότι οι γάμπες σας έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Θα έχετε πρησμένα μάτια και σακούλες κάτω από τα μάτια.
  • Αυτό το αίσθημα «πρηξίματος» θα είναι πιο έντονο κατά τις απογευματινές ώρες και χειρότερο τις ζεστές μέρες (καλοκαιρινούς μήνες).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης σας, ακόμη και από τη 15η εβδομάδα και μετά, παρατηρήσετε ότι τα πόδια, τα χέρια, τα δάχτυλα και το πρόσωπό σας πρήζεται, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, για να ελέγξει την πίεσή σας.

Καταπολεμήστε την κατακράτηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους ώστε να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών και πάντα να θυμάστε ότι πρώτα θα πρέπει να έχετε μιλήσει με τον γιατρό σας.

  • Βάλτε ψηλά τα πόδια σας: Ξαπλώστε και τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλά για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα.
  • Βάλτε την άσκηση στο πρόγραμμά σας: Δοκιμάστε μερικές απλές και επιτρεπτές ασκήσεις όπως κολύμβηση ή yoga για εγκύους.
  • Προσέξτε τη διατροφή σας: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας, προσέξτε το τί τρώτε. Ελαττώστε ή αποφύγετε τελείως το αλάτι.
  • Πιείτε νερό: Πιείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πολλούς φυσικούς χυμούς χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
  • Κάντε μασάζ: Το μασάζ μπορεί να είναι ευεργετικό κατά τη διάρκεια της κατακράτησης υγρών. Οι μαλάξεις, βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved