Αλλεργίες της άνοιξης και εγκυμοσύνη:Τι πρέπει να προσέχει η έγκυος

Με τον ερχομό της άνοιξης παρατηρείται έξαρση των αλλεργιών που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γύρη.

Αλλεργίες της άνοιξης και εγκυμοσύνη:Τι πρέπει να προσέχει η έγκυος

Συχνότερα εμφανιζόμενες και πιο βασανιστικές είναι οι αλλεργίες που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα και εκδηλώνονται από το δέρμα όπως η κνίδωση, η ατοπική δερματίτιδα αλλά και η αλλεργική ρινίτιδα από την οποία υποφέρουν μικροί και μεγάλοι.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν να εμφανιστούν ή να επιδεινωθούν αρκετές αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα, τροφική ή φαρμακευτική αλλεργία.κ.α. Όπως προκύπτει από μελέτες, η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να παρουσιαστεί στο 30% των εγκύων ενώ το άσθμα στο 8-9% των εγκύων...

Τι μπορεί να κάνει η έγκυος για προστατευτεί από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες
– Να προτιμά για τη βόλτα της παραλιακά μέρη και όχι χωράφια ή πάρκα.
– Όταν οδηγεί, να έχει κλειστά τα παράθυρα του ΙΧ της.
– Να αερίζει το σπίτι το βραδάκι.
– Να αποφεύγει να είναι κοντά σε γρασίδι ή κήπο.
-Να καλύπτει το πρόσωπό της κάθε φορά που φυσάει.
- Να αποφεύγει το περπάτημα κοντά σε πεύκα λόγω της γύρης αλλά και της κάμπιας.

Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων που συνδέονται με την πρόκληση αλλεργιών (π. χ. αυγό, φράουλες κτλ), ανεξαρτήτως αν οι εγκυμονούσες έχουν εμφανίσει στο παρελθόν αλλεργίες ή όχι.

Όπως σε όλες τις ασθένειες έτσι και στις αλλεργίες, η θεραπεία αρχίζει με την αποφυγή των αλλεργιογόνων παραγόντων υπεύθυνων για τα συμπτώματα. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιηθούν διάφορα φάρμακα όπως αντιφλεγμονώδη ρινικά σπρέι, αντιισταμινικά, αποσυμφορητικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved