Είναι το σώμα σας έτοιμο για μια εγκυμοσύνη;

Σημαντικό μέρος του προγραμματισμού μιας εγκυμοσύνης είναι να αντιληφθείτε πώς επηρεάζει η υγεία σας το μωρό σας από τη στιγμή της σύλληψης .

Είναι το σώμα σας έτοιμο για μια εγκυμοσύνη;

Γιατί η βελτίωση της υγείας σας αυξάνει και τις πιθανότητες να συλλάβετε. Για το καλύτερο ξεκίνημα της ζωής του μωρού σας στη ζωή και για τη βελτιστοποίηση της υγείας σας, φέρτε το σώμα σας σε άριστη κατάσταση πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε. Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, και αν είστε υπέρβαρη σκεφτείτε ένα πρόγραμμα λογικό, απώλειας βάρους. Δείτε τον τρόπο ζωής σας. Το κάπνισμα, το ποτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το αναπτυσσόμενο έμβρυο και να παρέμβουν στη γονιμότητα. Είναι συνετή προφύλαξη να περιορίσετε τα χημικά στο σπίτι και να συζητήσετε ενδεχόμενους εργασιακούς κινδύνους με τον εργοδότη σας (όταν και εφόσον αυτό είναι εφικτό). Εξετάσεις αίματος και ούρων πριν από την εγκυμοσύνη θα σας πουν αν πρέπει να εμβολιαστείτε ή αν έχετε κάποια λοίμωξη που απαιτεί θεραπεία.

Διατροφή και δραστηριότητα
Η καλύτερη διατροφή για βέλτιστη υγεία είναι η ποικιλία. Το 60% περίπου της διατροφής σας πρέπει να προέρχεται από μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, σκούρο ρύζι, φρούτα και λαχανικά. Αυτά προσφέρουν ενέργεια βραδείας καύσης αλλά και υψηλά επίπεδα ινών για υγιή πέψη.
Έλεγχος βάρους
Το υγιές βάρος είναι σημαντικό πριν από τη σύλληψη. Για να μάθετε αν βρίσκεστε στο υγιές φάσμα, βρείτε το δείκτη μάζας του σώματός σας.
Φυσική κατάσταση
Η τακτική άσκηση και η διατήρηση της φόρμας είναι ακόμα σημαντικές αν σκοπεύετε να συλλάβετε. Όσο πιο δραστήρια είστε τώρα, τόσο πιο εύκολα θα παραμείνετε και στην εγκυμοσύνη. Επιπλέον, η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε υγιές βάρος , να μειώσετε το άγχος και να γεννήσετε ευκολότερα.
Συναισθηματική ευεξία
Στη θεώρηση της υγείας σας πριν από τη σύλληψη, μην ξεχάσετε ότι και η συναισθηματική ευεξία παίζει ρόλο στο πόσο σύντομα θα συλλάβετε. Έχει αποδειχθεί ότι η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος μπορεί να δυσκολέψουν τη σύλληψη. Βρίσκετε τακτικά χρόνο για χαλάρωση, περνάτε ώρα στον καθαρό αέρα και κάντε γυμναστική για καλύτερη διάθεση.
Συνήθειες
Πριν αρχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε , αναθεωρήστε τις συνήθειές σας και αν χρειάζεται πάρτε μέτρα για να τις αλλάξετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved