Πώς αλλάζει η ζωή της γυναίκας κατά την 27η εβδομάδα της κύησης;

Η 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εκτείνεται από τη συμπλήρωση 26 εβδομάδων από την πρώτη ημέρα της τελευταίας έμμηνου ρύσης μέχρι και τη συμπλήρωση 26 εβδομάδων και 6 ημερών από το ορόσημο αυτό.

Πώς αλλάζει η ζωή της γυναίκας κατά την 27η εβδομάδα της κύησης;

Δείτε ΕΔΩ πώς υπολογίζουμε την ηλικία της εγκυμοσύνης!

Όμως η πραγματική ηλικία του εμβρύου στο τέλος της εβδομάδας αυτής μετρούμενη από τη γονιμοποίηση είναι 24 εβδομάδες και 6 ημέρες!

Το δεύτερο τρίμηνο σιγά – σιγά τελειώνει και εισέρχεστε στο τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της κύησης! Το σώμα σας ετοιμάζεται και αυτό για το σημαντικό ραντεβού, που πλησιάζει.

4af3bf6acf09dfb4ded07c44a0700ef2 L

Μαζί με τη μήτρα, που μεγαλώνει συχνά μεγαλώνει και η ένταση ενοχλητικών συμπτωμάτων, τα οποία ακολουθούν την εγκυμοσύνη.

Έτσι πολλές από εσάς θα αντιμετωπίσουν κράμπες στα κάτω άκρα, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν πιο συχνές και το άλγος να γίνει εντονότερο. Συνήθως, το ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα εμφανίζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το σύμπτωμα αυτό δεν συνδέεται με κάποια παθολογία και συχνά η ενόχληση μπορεί να περιοριστεί, με κάποιες ήπιες ασκήσεις.

Αναλόγως ενοχλητική είναι και η κατακράτηση υγρών. Το σύμπτωμα αυτό θα το αντιμετωπίσουν περίπου τρεις στις τέσσερις εγκύους. Αν και συνήθως η κατάσταση αυτή δεν είναι παθολογική, καλόν είναι να γίνεται μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις, διότι σε κάποιες περιπτώσεις το οίδημα, που συνδέεται με την κατακράτηση υγρών, ενδέχεται να υποκρύπτει μια παθολογία της κύησης, που ονομάζεται προεκλαμψία. Είναι σημαντικό για το λόγο αυτό να ενημερωθεί ο ιατρός σας, αν το οίδημα επιδεινωθεί απότομα, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Pregnancy Music Baby

Αν και ο τοκετός είναι ακόμα μακριά, δεν θα ήταν κακή ιδέα να αρχίσετε να ενημερώνεστε από τον ιατρό σας σχετικά με τη διαδικασία αυτή. Οι ερωτήσεις θα είναι πολλές και ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να απαντηθούν με άνεση.

Βέβαια καλόν είναι να έχετε πάντα υπόψη σας, πως η εξέλιξη της κύησης από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό είναι μια δυναμική διαδικασία. Έτσι οι συνθήκες είναι ρευστές και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Γι’ αυτό οι απαντήσεις, που θα λάβετε. θα είναι μεν όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικές γίνεται, αλλά το γενικότερο πνεύμα, στο οποίο θα κινούνται, μοιραία θα χαρακτηρίζεται από κάποιου βαθμού αοριστία.

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δείτε ΕΔΩ τα άρθρα του γυναικολόγου μας για τη ζωή κατά την εγκυμοσύνη

Θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας εδώ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr
email: care@eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved