Καούρα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα απαλαγείτε

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Εκτός από τις ναυτίες και τις ζαλάδες, ακόμη ένα ενοχλητικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι οι καούρες.

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα απαλαγείτε

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Τι είναι;
Ο σφιγκτήρας στο κάτω μέρος του οισοφάγου χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες εγκυμονούσες έχουν συμπτώματα δυσπεψίας.

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει;
Κάποιες τροφές όπως η καφεΐνη, οι ντομάτες, τα μπαχαρικά, τα λαδερά, τα φαγητά με σάλτσα, τα εσπεριδοειδή φρούτα, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι, μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της καούρας, προκαλώντας δυσφορία, ενόχληση και πόνο.

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε

Αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, να τον ενημερώσετε για τα συμπτώματα, καθώς εκείνος μπορεί να σας καθοδηγήσει όπως και να σας προτείνει να πάρετε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα αντιόξινου ανθρακικού ασβεστίου.

Πριν όμως καταφύγετε στη φαρμακευτική λύση δοκιμάστε τις παρακάτω δοκιμασμένες λύσεις.

  1. Ποτέ μην ξαπλώνετε αμέσως μετά τα γεύματα. Αν ξαπλώσετε μετά το γεύμα, τα οξέα μπορεί να ανέβουν προς την άνω πεπτική οδό.
  2. Φροντίστε να τρώτε συχνά γεύματα και λίγα για να μην γεμίζει το στομάχι σας.
  3. Αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες, τα λαδερά, τα φαγητά που είναι δύσπεπτα και τις σάλτσες. Επίσης αποφύγετε τα μπαχαρικά στη μαγειρική σας.
  4. Μην πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας. Το νερό αυξάνει τον όγκο στο στομάχι και με αυτό τον τρόπο ωθούνται τα οξέα προς τον οισοφάγο.
  5. Μετά από κάθε γεύμα πάντα να τρώτε μία φέτα φρέσκο ανανά. Τα ένζυμα του ανανά εμποδίζουν τη συσσώρευση των οξέων.
  6. Μην πίνετε καθόλου καφέ, ανθρακούχα αναψυκτικά και τσάι. Επιδεινώνουν τα συμπτώματα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved