Γιατί έχουμε νεύρα στην εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται από τεράστιες ορμονικές αλλαγές, γεγονός που κάνει τη μέλλουσα μαμά να έχεινεύρα, πιο συχνά από όσο φαντάζεται... ή θα ήθελε!

Γιατί έχουμε νεύρα στην εγκυμοσύνη;

Πρώτα από όλα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης δεν είναι συχνά ευχάριστα: Ναυτίες, εμετοί, ίλιγγοι, διάρροιες, δυσκολίες στον ύπνο, καούρες, αλλαγές στην επιδερμίδα και στην ποιότητα των μαλλιών, ραγάδες, πρηξίματα, πόνοι στο στήθος, κόπωση, λαχάνιασμα, συχνουρία, δυσκοιλιότητα και άλλα, καλουν τη μελλουσα μαμά να δείξει υπομονή και ηρεμία. Και προφανώς δεν είναι πάντα εύκολο.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με το πάρτι ορμονών που συμβαίνει και κάνει την ψυχολογία της εγκύου να έχει σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία της, δημιουργούν νεύρα, κυκλοθυμία και οξυθυμία και μεγάλες μεταπτώσεις της διάθεσης, στοιχεία που κάνουν την συναισθηματική ισορροπία της εγκύου πολύ δύσκολη. Το επιπλέον άγχος για την υγεία του μωρού που έρχεται και η αγωνία για το αν θα πάνε όλα καλά, κάνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση, δυσκολότερη.

Και φυσικά το σώμα που αλλάζει και προκαλεί περίεργα, ενίοτε δυσάρεστα έως επώδυνα συναισθήματα στη γυναίκα, συχνά δεν αφήνει περιθώριο ευχάριστων συναισθημάτων. Αν είναι και καλοκαίρι, η ζέστη κάνει την κατάσταση ανυπόφορη...

Επειδή όμως έχει αποδειχθεί ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση της εγκύου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία του μωρού, η μέλλουσα μαμά πρέπει να βρίσκει τρόπους να χαλαρώσει.

Συναναστραφείτε με πρόσωπα που σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα.
Μην πιέζεστε να κάνετε τίποτα που δε σας ευχαριστεί .
Ασκηθείτε εφόσον ο γυναικολόγος σας το επιτρέπει.
Προσέξτε τη διατροφή σας..
Χαμογελάστε... έρχεται το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved