Κράμπες στα πόδια κατά την εγκυμοσύνη- Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Συχνά οι έγκυες διαμαρτύρονται ότι υποφέρουν από κράμπες κυρίως στο δεύτερο αλλά και στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Κράμπες στα πόδια κατά την εγκυμοσύνη- Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ειδικά οι κράμπες στα πόδια κάνουν την εμφάνισή τους την ώρα του ύπνου. Είναι μάλιστα συχνότερες και πιο οδυνηρές όσο προχωρά η κύηση. Δεν είναι γνωστή η αιτία που τις προκαλεί- μία από τις θεωρίες τις συνδέει με χαμηλά επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου.

Η κόπωση και η παρακράτηση υγρών στα πόδια στο τέλος της ημέρας ενοχοποιούνται για την πρόκληση του φαινομένου. Μερικοί γιατροί πιστεύουν πώς οι κράμπες σχετίζονται με τη μείωση της κυκλοφορίας η οποία επιδεινώνεται όταν η έγκυος κάθεται.

Πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε
• Τεντώστε τη γάμπα σας πιάνοντας τα δάχτυλα του ποδιού σας, τραβώντας τα προς τα πάνω και κρατώντας όσο μπορείτε το πόδι σας σε ευθεία.
• Τεντώστε το πόδι σας στρέφοντας τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ στην περιοχή.
• Όσο κι αν δεν το πιστεύετε το νερό κάνει θαύματα. Πίνετε αρκετό νερό, ώστε ο οργανισμός σας να έχει επάρκεια σε ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία.
• Βάλτε το ασβέστιο στην καθημερινότητά σας. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ασβέστιο και μαγνήσιο.
• Να τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν κάλιο. Οι μπανάνες, τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα περιέχουν σημαντικές ποσότητες καλίου.
• Το μασάζ στα πόδια μπορεί να περιορίσει στο ελάχιστο τον πόνο.

Αν ωστόσο οι κράμπες επιμένουν και δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε μόνη σας, τότε καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας ώστε να σας συμβουλέψει για το τι μπορείτε να κάνετε περαιτέρω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved