Πώς θα υπολογίσετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού!

Η φυσιολογική διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εννέα μήνες από τη στιγμή της σύλληψης. Πολλές φορές η διάρκεια της εγκυμοσύνης εκφράζεται με άλλους τρόπους: 10 σεληνιακοί μήνες, 40 εβδομάδες, 280 ημέρες.

Πώς θα υπολογίσετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού!

Γενικά, οι γυναικολόγοι αναφέρονται στη λήξη της εγκυμοσύνης με εβδομάδες, γιατί η εβδομάδα είναι η πιο κατάλληλη μονάδα μέτρησης για να περιγράψει το ρυθμό της εμβυικής ανάπτυξης.

Ο υπολογισμός της πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Γίνεται απλά με το να προσθέσει κανείς 10 ημέρες στην ημερομηνία της τελευταίας περιόδου και μετά να υπολογίσει το τέλος των 9 μηνών από την ημερομηνία αυτή. Η ημερομηνία του τοκετού, όμως, δεν συμπίπτει πάντα με εκείνη που είχε προβλεφθεί. Θα ήταν πολύ βολικό για όλους να μπορούν να γίνονται ακριβείς προβλέψεις αλλά, δυστυχώς, είναι αδύνατον διότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την έναρξη ενός τοκετού είναι πάρα πολλοί.

Woman giving birth 004

Στις γυναίκες, με ανώμαλους έμμηνους κύκλους, ο υπολογισμός γίνεται ακόμη λιγότερο αξιόπιστος διότι είναι πιο δύσκολο να καθοριστεί με ακρίβεια πότε έγινε η ωογένση και κατά συνέπεια η σύλληψη.

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, εάν οι κύκλοι είναι 28-30 ημερών και η εγκυμοσύνη προχωρά ομαλά, είναι πιθανό ο τοκετός να συμβεί στην περίοδο που περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 ημερών πριν και 10 ημερών μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Για παράδειγμα:

  • ημερομηνία έναρξης της τελευταίας περιόδου-3 Σεπτεμβρίου
  • πιθανή ημερομηνία τοκετού- 13 Ιουνίου

Αν παρόλα αυτά, δυσκολεύεστε ακόμη να υπολογίσετε μόνη σας την πιθανή ημερομηνία του τοκετού σας, δεν έχετε παρά να βάλετε μόνο την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου σας ΕΔΩ και να εμφανιστεί αυτόματα η ημερομηνία του τοκετού σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved