Πρωινές ναυτίες; Έτσι θα τις αντιμετωπίσετε!

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μία μοναδική περίοδος για κάθε γυναίκα! Εκτός όμως από τις πολύ όμορφες στιγμές, υπάρχουν και γνωστά συμπτώματα, όπως οι πρωινές ναυτίες, που ταλαιπωρούν πολλές μέλλουσες μαμάδες.

Πρωινές ναυτίες; Έτσι θα τις αντιμετωπίσετε!

Οι πρωινές ναυτίες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες. Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να τις αντιμετωπίσετε;

Το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή! Υπάρχουν μερικά tips που αν τα εφαρμόσετε θα απαλλαγείτε και θα μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σας!

1. Προσθέστε τζίντζερ στο φαγητό σας
Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Western Sindey, το τζίντζερ καταπολέμα τις ναυτίες και μειώνει κατά πολύ τη συχνότητα του εμετού. Απολαύστε ένα δροσερό τσάι με τζίντζερ ή προσθέστε λίγο στο φαγητό σας! Κάνει θαύματα!

2. Συχνά μικρά γεύματα
Όποτε νιώσετε ότι πεινάτε, φάτε κάτι ακόμα ακόμη και αν αυτό είναι μία φρυγανιά. Τα συχνά και μικρά γεύματα θα κάνουν το στομάχι σας να είναι γεμάτο διαρκώς και η αίσθηση τη ναυτίας θα μειωθεί.

3. Αποφύγετε τις νέες γεύσεις
Η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν ενδείκνυται για να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και νέες κουζίνες. Προτιμήστε τα συνηθισμένα φαγητά και ακόμα καλύτερα αν αυτά είναι πιο ελαφριά μαγειρεμένα.

4. Αλλάξτε θερμοκρασία στα ροφήματα
Αν το αγαπημένο σας κρύο ρόφημα σας προκαλεί ναυτία, αντικαταστήσετέ το με ένα αντίστοιχο ζεστό. Δοκιμάστε το!

5. Βάλτε το λεμόνι στη διατροφή σας
Το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα! Φάτε το σκέτο ή βάλτε σε ένα παγωμένο ποτήρι νερό λίγες σταγόνες και πιείτε το!

Ακόμα και αν οι πρωινές σας ναυτίες δεν εξαφανιστούν εντελώς, κάντε λίγη υπομονή, αξίζει! Η εγκυμοσύνη είναι μία μαγική περίοδος και πρέπει να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved