Λιγούρες στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για κάθε γυναίκα. Το σώμα σας αλλάζει, νιώθετε το μωρό σας μέρα με τη μέρα να μεγαλώνει στην κοιλίτσα σας και φυσικά έχετε όλα αυτά τα κλασικά συμπτώματα που έχει κάθε μέλλουσα μαμά!

Λιγούρες στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ήδη από τους πρώτες μήνες της εγκυμοσύνης σας νιώθετε την ανίκητη ανάγκη να φάτε κάτι που σας «μύρισε», ενώ φαγητά που κάποτε λατρεύατε δεν αντέχετε ούτε να τα βλέπετε! Γιατι; Είναι οι λεγόμενς λιγούρες της εγκυμοσύνης και είναι πραγματικότητα!

Τους εννέα αυτούς μήνες, οι ορμόνες σας τρελαίνονται, σας κάνουν άνω κάτω και φυσικά επεηρεάζουν την αίσθηση της γεύσης σας. Σας κάνουν να λατρεύετε φαγητά που συχαινόσασταν, να κάνετε τρελούς συνδυασμούς γεύσεων και να τρώτε πολλά καυτερά φαγητά. Οι λιγούρες είναι ένα συχνό και αθώο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, το οποίο είναι και το όπλο του οργανισμού με το οποίο προσπαθεί να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ιχνοστοιχείων και μετάλλων που μπορεί να χρειάζονται για την σωστή ανάπτυξη του μωρού σας! Για παράδειγμα αν νιώθετε λιγούρα για κάποιο γαλακτοκομικό μπορεί να έχετε έλλειψη ασβεστίου, ή αν θέλετε να φάτε κάποιο γλυκό, να έχετε πεσμένο ζάχαρο.

Πώς να τις διαχειριστείτε;
Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης να διατηρείτε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το να υποκύψετε στις λιγούρες σας και να φάτε το γλυκό που σας μύρισε, δεν είναι κακό, ίσα ίσα μάλιστα! Προσοχή όμως! Μην το κάνετε συνήθεια και αποφύγετε τις υπερβολές! Προσπαθήστε να τρώτε τρία κανονικά γεύματα την ημέρα και στο ενδιάμεσο δύο μικρότερα. Έτσι δε θα πεινάτε και η ανάγκη σας να καταναλώσετε «απαγορευμένες» τροφές, θα μειωθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved