Πέντε απλά κόλπα για εύκολο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Μπορούν τα προβλήματα του ύπνου να προκαλέσουν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη; Και όμως, ναι!

Πέντε απλά κόλπα για εύκολο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Από τις άγρυπνες νύχτες με τη συνεχή συχνοουρία, μέχρι τις ζαλάδες και τις αναγούλες, αντιμετωπίζετε τα σκαμπανεβάσματα της εγκυμοσύνης σας υπομονετικά και τα καταφέρνετε μια χαρά. Οι ορμόνες σας, αυτό το διάστημα χορεύουν και αυτός είναι και ο λόγος που νιώθετε κουρασμένη και εξαντλημένη.

Να θυμάστε ότι το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει και να υποδεχτεί το μωρό σας, και θα πρέπει να κοιμάστε καλά αυτή την κρίσιμη περίοδο, και να βεβαιώνεστε ότι το σώμα σας ξεκουράζεται αρκετά. Υπάρχουν όμως πολλές φορές τα προβλήματα του ύπνου κατά τη διάρκεια τις κύησης και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος σε αυτά.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεστε κοιμηθείτε σωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, αλλά ας κοιτάξουμε τους πιο κοινούς λόγους!

  1. Το σώμα σας υφίσταται αλλαγές, και καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, μπορείτε να δυσκολεύεστε να βρείτε μια άνετη θέση ύπνου.
  2. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς σας, κάτι που μπορεί να δυσκολεύει τον ύπνο σας.
  3. Η διούρηση, είναι ακόμη ένα πρόβλημα την περίοδο της εγκυμοσύνης και μπορεί να είναι υπεύθυνη και για τις διαταραχές του ύπνου σας.
  4. Το μωρό σας πρόκειται να καταλάβει πολύ χώρο στην κοιλιά σας, αυτή η πίεση οδηγεί συχνά σε δυσκολίες στην αναπνοή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου.
  5. Ο πόνος στα πόδια, χάρη στο επιπλέον βάρος που μπορεί να έχετε πάρει, μπορεί επίσης, να σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  6. Ακόμα μια σημαντική αιτία της αϋπνίας στις έγκυες γυναίκες είναι οι καούρες.

Τώρα που ξέρετε πώς τα προβλήματα ύπνου αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της εγκυμοσύνης σας, ήρθε η ώρα να δούμε πώς μπορείτε να δώσετε τέλος σε αυτά.

1. Επιπλέον μαξιλάρια:

Χρησιμοποιήστε επιπλέον μαξιλάρια για να υποστηρίξετε την κοιλιά και την πλάτη σας. Επιλέξτε συγκεκριμένους τύπους μαξιλαριών όπως τα ειδικά μαξιλάρια ύπνου για έγκυες. (Ιδανικά και για το θηλασμό)

2. Τεχνικές χαλάρωσης:

Η γιόγκα, ο διαλογισμός, το μασάζ και η βαθιά αναπνοή θα μπορούσαν να είναι θαυμάσιες αποτελεσματικές τεχνικές καθώς μπορούν να βοηθήσουν το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα.

3. Άσκηση:

Ναι, η άσκηση μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για το σώμα σας εκτός από το να καίει το λίπος. Η τακτική άσκηση θα μπορούσε να προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία και θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε βαθιά.

4. Διατροφή:

Το καλό φαγητό θα μπορούσε πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα είναι χαλαρωτικό τόσο για εσάς όσο και για το μωράκι σας. Επίσης πιστεύεται ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Αποφύγετε τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθώς μπορεί να σας δημιουργήσουν υπερένταση, κάτι που δεν θέλετε πριν πέσετε στο κρεβάτι. Με λίγα λόγια, προσέχετε τι τρώτε λίγο πριν πάτε για ύπνο!

5. Υπνωτικά χάπια:

θα πρέπει να είναι η τελευταία σας διέξοδος και πάντα κατόπιν εντολής του γιατρού σας. Ποτέ μην παίρνετε χάπια, εάν δεν σας το έχει συστήσει ο γυναικολόγος σας. Μπορεί να βλάψετε τόσο τη δική σας υγεία, όσο και του εμβρύου. Το ιδανικότερο όλων, πριν πάρετε κάποιο χαπάκι, θα ήταν να δοκιμάσετε όλους τους παραπάνω τρόπους, αν δεν φέρουν αποτέλεσμα, μόνο τότε συζητήστε το με τον γιατρό σας για να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε πώς θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε με το γιατρό σας, σχετικά με τα προβλήματα του ύπνου που αντιμετωπίζετε, και να ζητήσετε τη γνώμη του για το τι πρέπει να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved