Συσπάσεις μήτρας στην εγκυμοσύνη: Πότε γίνονται επικίνδυνες;

Οι συσπάσεις μήτρας στην περίοδο της εγκυμοσύνης, όταν συμβούν, επηρεάζουν ψυχολογικά την έγκυο.

Συσπάσεις μήτρας στην εγκυμοσύνη: Πότε γίνονται επικίνδυνες;

Ανησυχεί και πιστεύει ότι μπορεί ακόμη και να αποβάλλει. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Εμείς για να μην σας ανησυχήσουμε, απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Συνήθως, η έγκυος νιώθει έντονο πέτρωμα της κοιλιάς της και ίσως μερικές φορές και πόνο. Αν ο πόνος δε είναι πολύ έντονος, τότε πρέπει αμέσως να επικοινωνήσει με τον γιατρό της ο οποίος θα τη συμβουλεύσει πώς να λειτουργήσει εκείνη την στιγμή.

Από τι μπορούν να προκληθούν; Οι συσπάσεις της μήτρας μπορεί να προκληθούν για τον οποιοδήποτε λόγο, πολύ νωρίτερα από την ημέρα του τοκετού και σε κάθε περίπτωση ο γιατρός πρέπει να είναι ενήμερος για αυτές. Κι αυτό γιατί οι συσπάσεις προδιαθέτουν το σώμα ώστε να αποβάλλει το έμβρυο, δηλαδή η έγκυος να γεννήσει νωρίτερα από ό,τι πρέπει, δηλαδή να περάσει τον πρόωρο τοκετό, όπως λέγεται. Ο γιατρός που θα αξιολογήσει την κατάσταση, αν πρόκειται για ακίνδυνες συσπάσεις, συνήθως χορηγεί φάρμακα που τις αναστέλλουν.

Αν όμως είναι έντονες ή γίνονται όλο και πιο έντονες όσο περνά η ώρα, τότε αρχίζουν τα πράγματα να είναι ανησυχητικά και καλό είναι να ενημερώσετε αμέσως τον γυναικολόγο σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved