Μέντα και δυόσμος: Ευεργετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Έχετε έντονες καούρες τώρα που είστε έγκυος αλλά δεν μπορείτε να πάρετε κάποιο φάρμακο που θα καταπραΰνει το 'κάψιμο' που νιώθετε. Νιώθετε ναυτία και ούτε και σ' αυτή την περίπτωση μπορείτε να πάρετε κάποιο χάπι γιατί σας το απαγορεύει ο γιατρός, ειδικά τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης. Μην ανησυχείτε. Η φύση έχει προνοήσει.

Μέντα και δυόσμος: Ευεργετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Η μέντα και ο δυόσμος είναι τα κατάλληλα αφεψήματα για να αντιμετωπίσετε τις παραπάνω καταστάσεις με άκρως αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του δυόσμου: Είναι ένα πρώτης τάξεως μυρωδικό για το μαγείρεμά σας και νοστιμίζει τα φαγητά σας. Όμως, τώρα που είστε έγκυος μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο, ειδικά αν πάσχετε από καούρες στομαχιού ή σας έχει προκύψει κάποια ενοχλητική διάρροια. Επίσης, σε περίπτωση μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας, μπορείτε να κάνετε στοματικές πλύσεις και θα διαπιστώσετε πως λίγες μόλις μέρες μετά, απαλλαγήκατε.

Μέντα, η θαυματουργή: Επειδή βοηθάει στη διαδικασία τα πέψης, αν νιώθετε ναυτία, πιείτε ένα αφέψημα από μέντα και σύντομα θα νιώθετε πολύ καλύτερα. Επίσης, αν έχετε φάει πολύ ή κάποιο βαρύ φαγητό, η μέντα θα σας βοηθήσει στη χώνεψη. Η μέντα επίσης έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι μία πρώτης τάξεως λύση για μικρές λοιμώξεις. Αν επίσης νιώθετε έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες λόγω συχνών αλλαγών στις ορμόνες σας, καλό είναι να πιείτε λίγη μέντα και σύντομα θα ηρεμήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved