Εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές να φοράω καλσόν και τακούνια;

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, η άνεση είναι πρωταρχικής σημασίας.

Εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές να φοράω καλσόν και τακούνια;

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, οι αλλαγές στο σώμα μπορεί φέρνουν διάφορες προκλήσεις και δυσκολίες στην καθημερινότητα. Από τα καλσόν μέχρι τα αγαπημένα σας τακούνια, οι επιλογές στυλ μπορεί να επηρεάσουν την άνεση και την υγεία σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να εναρμονίσετε τη μόδα με την ευεξία κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής φάσης της ζωής σας.

xriseis-kalson-2.jpg

Καλσόν στην εγκυμοσύνη

Τα περισσότερα καλσόν είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υφάσματα, τα οποία μπορούν να σας κάνουν να ιδρώσετε.

Η κολπική μυκητίαση ευδοκιμεί στη ζέστη και σε υγρές συνθήκες, επομένως το να φοράτε καλσόν μπορεί να σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να την αναπτύξετε.

Ψάξτε για βαμβακερά καλσόν και εάν έχετε ιστορικό με κολπικές μυκητιάσεις, αποφεύγετε να φοράτε σε καθημερινή βάση.

Οι καλτσοδέτες είναι μια επίσης μια καλή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, μπορεί να ερεθίσουν τους κιρσούς , οι οποίοι είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη.

Εάν έχετε κιρσούς, τα καλσόν εγκυμοσύνης μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν και αυτό γιατί η επιπλέον υποστήριξη μειώνει την ενόχληση, την φαγούρα και το πρήξιμο.

perpatima-me-psila-takounia.jpg

Τακούνια στην εγκυμοσύνη

Είναι προτιμότερο να παραμείνετε μακριά από τα ψηλά τακούνια ή τουλάχιστον να τα κρατάτε για ειδικές περιστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ρελαξίνη για να χαλαρώσει τους δύσκαμπτους ιστούς που κρατούν τις αρθρώσεις σας σταθερές (συνδέσμους). Συνεπώς, αυτό κάνει τη λεκάνη πιο εύκαμπτη, έτοιμη για τον τοκετό, αλλά σημαίνει επίσης ότι η επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση .

Όταν, λοιπόν, περπατάτε σε ψηλοτάκουνα, η στάση του σώματός σας αλλάζει ελαφρώς, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη και στις αρθρώσεις των γονάτων και των αστραγάλων.

Είναι, επίσης, πιθανό να αισθανθείτε ζαλάδα ή αστάθεια, επομένως δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή τα τακούνια.

Τα πρησμένα πόδια είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό κάνει τα τακούνια ιδιαίτερα άβολα, ειδικά αν βρίσκεστε στη δουλειά ή σε μια εκδήλωση.

Εάν απλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τα τακούνια σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι άνετα φλατ, ώστε να μπορείτε να ξεκουράζετε τα πόδια σας κάθε τόσο.

Πηγή: babycentre.co.uk & babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved