6 ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με μία ειδικό

Μάθετε ποιοι ξηροί καρποί είναι ιδανικοί στην εγκυμοσύνη και γιατί να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση.

6 ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με μία ειδικό

Είναι γνωστό πως στην εγκυμοσύνη πρέπει να προσέχετε τι τρόφιμα καταναλώνετε πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ξηρούς καρπούς.

Η διακεκριμέμενη διατροφολόγος, δρ Emma Derbyshire , μιλά σχετικά με το ποιοι ξηροί καρποί είναι καλύτερο να τρώτε ενώ είστε έγκυος. Με όλες τις αντικρουόμενες πληροφορίες που διαβάζετε από δεκάδες πηγές, είναι λογικό να επικρατεί σύγχυση στο μυαλό σας και να αναρωτιέστε ποιοι είναι ασφαλή προς κατανάλωση.

Τα καλά νέα είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι μόνο ασφαλείς αλλά και ωφέλιμοι.

Η επίσημη συμβουλή του NHS είναι ότι μπορείτε να τρώτε ξηρούς καρπούς ή τροφές που περιέχουν ξηρούς καρπούς, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκτός εάν είστε αλλεργικές.

Η δρ Emma Derbyshire, από το The Health & Food Supplements Information Service και συγγραφέας του «Nutrition in the Childbearing Years» επιβεβαιώνει το παραπάνω.

«Πρέπει προφανώς να αποφεύγετε τους ξηρούς καρπούς εάν έχετε αλλεργία», σημειώνει η ειδικός, προσθέτοντας: «Στο παρελθόν λεγόταν στις εγκύους να αποφεύγουν να τρώνε φιστίκια εάν υπήρχε ιστορικό αλλεργίας όπως άσθμα, έκζεμα καθώς επηρεάζει άμεσα το έμβρυο . Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια. Εάν τρώτε φιστίκια ή άλλους ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , δεν σημαίνει πως θα αυξηθούν οι πιθανότητες το μωρό σας να αποκτήσει αλλεργία».

ksiroi-karpoi-ekgymosyni.jpg

Ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, αν θέλετε να συνεχίσετε να τρώτε ξηρούς καρπούς στην εγκυμοσύνη, μπορείτε και με το παραπάνω. Και, πέρα ​​από το ταπεινό φιστίκι, υπάρχουν πολλοί άλλοι νόστιμοι ξηροί καρποί για να διαλέξετε.

Ειδικότερα, η δρ Derbyshire συνιστά τους έξι ακόλουθους:

1. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν πολλά υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο συνδέεται με τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, κάτι που τα καθιστά μια καλή προσθήκη στη διατροφή σας εάν πάσχετε από διαβήτη κύησης.

2. Καρύδια

Τα καρύδια έχουν εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία λέγεται ότι είναι καλά για τον εγκέφαλο και πιθανώς ακόμη και ευεργετικά για την τόνωση της διάθεσής σας.

Χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από κέικ φρούτων μέχρι γέμιση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας. Και αν σας αρέσουν με επικάλυψη σοκολάτας, μια φορά στο τόσο δεν τρέχει κάτι!

3. Κάσιους

Τα κάσιους έχουν κάπως μια «κρεμώδη» γεύση και διαθέτουν μονοακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων ελαϊκού και παλμιτολεϊκού οξέος, καθώς και καλή δόση σιδήρου και βιταμίνης Κ.

Η κρέμα ανακαρδιοειδών είναι μια εξαιρετική vegan εναλλακτική της κρέμας σαντιγί με ελάχιστες θερμίδες.

4. Πεκάν

Τα πεκάν είναι μια καλή πηγή μαγγανίου και χαλκού, που ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει τις φλεγμονές και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Οι έγκυες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 3 γραμμάρια την ημέρα βιταμίνης Ε.

Τα πεκάν είναι επίσης πολύ χαμηλό σε περιεκτικότητας ζάχαρης , αρκεί να αγοράζετε τα ωμά!

5. Μακαντέμια

Τα μακαντέμια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. Περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της ισορροπίας των υγρών και των ηλεκτρολυτών στο σώμα.

Εάν υποφέρετε από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε κάλιο και μαγνήσιο μπορεί να σας βοηθήσει – δοκιμάστε να αναμίξετε αμύγδαλα και μακαντάμια.

Τα μακαντάμια έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες .

6. Καρύδια Βραζιλίας

Οι ξηροί καρποί Βραζιλίας είναι μια καλή πηγή ορυκτού σεληνίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού το οποίο προστατεύει το σώμα από κάθε είδους χρόνιες παθήσεις και να υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδή .

Εάν λαχταράτε σοκολάτα , δοκιμάστε βραζιλιάνικους ξηρούς καρπούς με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ως ένα ισορροπημένο σνακ.

Η σημασία των ξηρών καρπών στην εγκυμοσύνη

«Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι γεμάτες με υγιεινές πρωτεΐνες, λίπη και βιταμίνες και μέταλλα», υπογραμμίζει η ειδικός.

«Αποτελούν, παράλληλα, μια χρήσιμη πηγή φυτικών ινών που συνήθως δεν καταναλώνουμε αρκετά. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την εγκυμοσύνη καθώς βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων του εντέρου όπως η δυσκοιλιότητα, η οποία είναι συχνή λόγω ορμονικών αλλαγών».

«Έτσι, ένα σνακ με ξηρούς καρπούς βοηθά να δώσουμε στο σώμα μας μερικά από τα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε όπως πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα».

Πότε πρέπει να αποφεύγετε τους ξηρούς καρπούς

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ξηροί καρποί που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (εκτός εάν είστε αλλεργικές), είναι κάτι που οι ειδικοί προτείνουν να τρώμε με μέτρο.

«Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλατισμένων ξηρών καρπών [...] Δοκιμάστε θρυμματισμένα φιστίκια πάνω από γιαούρτι ή συνθλίψτε τα κάσιους σε μια σάλτσα για κοτόπουλο ή προσθέστε αμύγδαλα σε ένα πικάντικο στιφάδο.»

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρείται μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή»

«Εάν έχετε ναυτία και εμετούς και αισθάνεστε πολύ άρρωστες για να φάτε ή πολύ κουρασμένες για να μαγειρέψετε, σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων, πάντα με την σύσταση της/ του γιατρού σας».

Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, να είστε σίγουρες ότι μπορείτε να φάτε με ασφάλεια μια φέτα ψωμί του τοστ με φυστικοβούτυρο .

Πηγή: madeformums.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved