9 σχόλια που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια έγκυο

Αποφύγετε αστεία για το βάρος της αλλά και προκλητικές υπονοούμενες ερωτήσεις. 

9 σχόλια που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια έγκυο
Bigstock

Η εγκυμοσύνη έχει έναν τρόπο να προκαλεί την εξαφάνιση των βασικών ορίων. Τι εννοούμε με αυτό; Οι άνθρωποι ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν πολλές προσωπικές ερωτήσεις. Εάν έχετε μια φίλη που είναι έγκυος ή ένα μέλος της οικογένειάς σας ή είστε εσείς η ίδια πιθανότατα να έχετε κάνει ή να σας έχουν κάνει αρκετές από τις παρακάτω ερωτήσεις.

1. «Πω πω… φαίνεσαι τεράστια»

Ίσως δείχνει λίγο φουσκωμένη, αλλά δεν χρειάζεται να το ακούει. Η κοινή λογική επιτάσσει να μην σχολιάζουμε το βάρος οποιουδήποτε ανθρώπου πόσο μάλλον μιας μέλλουσας μαμάς

Σαφώς, το σώμα αλλάζει και εδώ είναι μερικά απλά κομπλιμέντα που μπορείτε να κάνετε

  • Φαίνεσαι πολύ όμορφη.
  • Λάμπεις!
  • Δεν σε έχω δει ποτέ ξανά να δείχνεις τόσο χαρούμενη.
  • Κάνεις την εγκυμοσύνη να φαίνεται εύκολη.

2. «Το σχεδιάζατε;»

Καταρχάς, δεν σας αφορά. Δεύτερον, έχει σημασία;

Αν ρωτήσετε εάν το σχεδίαζε και σας απαντήσει αρνητικά, υπονοείτε ότι ήταν «ατύχημα » και, επομένως, λάθος

Πολλοί κρίνουν τις γυναίκες επειδή μείνουν έγκυοι απροσδόκητα, οπότε, ενώ μπορεί να έχετε καλές προθέσεις, υπάρχει η πιθανότητα να το πάρει άσχημα.

3. «Μπορώ να αγγίξω την κοιλιά σου;»

Μπορεί να θέλετε να είστε ευγενικές , αλλά στην πραγματικότητα βάζετε τη φίλη ή την αδελφή ή την γνωστή σας σε δύσκολη θέση.

Αν η ίδια δεν είναι και εξωστρεφής, δεν θα μπορέσει να το αρνηθεί και πιθανότατα θα πει ναι για να αποφύγει να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα .

4. «Φαίνεσαι κουρασμένη»

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μια μέλλουσα μαμά, είναι κάποιος να της θυμίζει πόσο εξαντλημένη φαίνεται. Τίποτα λιγότερο από το «Λάμπεις!» δεν πρέπει να λέγεται σε μία έγκυο σχετικά με την εμφάνισή της.

5. «Πότε επιστρέφεις στη δουλειά;»

Αντί να ρωτήσετε ευθέως αν θα επιστρέψει στη δουλειά, απλά ξεκινήστε μια συζήτηση για την άδεια μητρότητας . Πόσο καιρό θα κρατήσει; Είναι ενθουσιασμένη για τον ποιοτικό χρόνο που θα περάσει με το μωρό;

6. «Είσαι σίγουρη ότι δεν είναι δίδυμα;»

Αυτό το χιουμοριστικό αλλά πικρόχολο σχόλιο θα την κάνει να αισθάνεται πως φαίνεται τεράστια. Μην την κάνετε να πιστεύει ότι είναι μεγαλύτερη από όσο είναι ήδη υπονοώντας ότι έχει δίδυμα !

7. «Ο καημένος σου άντρας»

Μπορεί ο σύντροφος να μην κουβαλά το μωρό για 9 μήνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μέρος της διαδικασίας ή ότι δεν θα φέρει τη μισή ευθύνη μόλις γεννηθεί.

Εάν μπορούσαν να αλλάξουν οι ρόλοι και οι γυναίκες να κοιμόντουσαν στην πολυθρόνα του δωματίου του μαιευτηρίου ενώ οι άντρες σπρώχνουν ένα μωρό 3,5 κιλών, πιστέψτε μας δεν θα λέγαμε όχι.

8. «Ίσως δεν πρέπει να το φας αυτό»

Μία έγκυος είναι αρκετά ενημερωμένη σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να τρώει -καθώς και για το τι θέλει και τι δεν θέλει να φάει. Όλοι οι υπόλοιποι ας την αφήσουν να το απολαύσει.

9. «Απόλαυσε τους τελευταίους μήνες ελευθερίας!»

Ο ερχομός ενός μωρού είναι μια συναρπαστική εμπειρία και το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει μία μέλλουσα μαμά είναι ότι θα χάσει την προσωπική της ζωή. Τα αρνητικά σχόλια για τον ερχομό και την ανατροφή του παιδιού πρέπει να αποφεύγονται.

Η μοναδικά αποδεκτή ερώτηση που μπορείτε να κάνετε είναι το «Πως αισθάνεσαι;»

Αυτό εκφράζει φροντίδα και καλοπροαίρετη ανησυχία, που είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved