10 ιδέες για υγιεινά σνακ εγκυμοσύνης

Όταν η κούραση της εγκυμοσύνης δεν σας αφήνει πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε, αυτά τα υγιεινά γρήγορα σνακ για την εγκυμοσύνη θα σας σώσουν.

10 ιδέες για υγιεινά σνακ εγκυμοσύνης
Bigstock

Το να έχετε στο μυαλό σας τι να φάτε ενώ είστε έγκυος και ποια τρόφιμα χρειάζεται να αποφεύγετε μπορεί να μοιάζει σαν να λύνετε ένα δύσκολο παζλ . Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Χρειάζεστε πολλά σνακ για να μην πεινάτε!

Τα υγιεινά σνακ διασφαλίζουν ότι λαμβάνετε τις πρόσθετες θερμίδες που χρειάζεστε καθώς κατά το δεύτερο τρίμηνο χρειάζεστε περίπου 340 επιπλέον θερμίδες την ημέρα και 450 επιπλέον ημερήσιες θερμίδες κατά το τρίτο τρίμηνο.

Επιπλέον, αυτά τα μικρά σνακ γίνονται οι καλύτεροι σας φίλοι καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά αλλά δεν νιώθετε ποτέ χορτάτες. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για λιγούρες οι οποίες είναι πραγματικά υγιεινές για εσάς και το μωρό .

Φρούτα με ξηρούς καρπούς ή με βούτυρο ξηρών καρπών

Συνδυάστε μια μπανάνα, ένα μήλο με ωμούς ξηρούς καρπούς ή βουτήξετε ένα μήλο ή μια μπανάνα σε βούτυρο ξηρών καρπών. Ως γνωστόν, μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι ένας άπαιχτος συνδιασμός.

Τυρί κότατζ με φρούτα

Αν ψάχνετε για υγιεινά σνακ πριν τον ύπνο, δοκιμάστε ½ φλιτζάνι τυρί cottage με κομμένο πεπόνι ή ανανά . Αυτό το σνακ πρωτεΐνης πριν τον ύπνο θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας προάγοντας το αίσθημα του κορεσμού.

Γιαούρτι, φρούτα και ξηροί καρποί

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπόρους chia , μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Χούμους και ωμά λαχανικά σε πίτα

Κόψτε μερικά από τα αγαπημένα σας λαχανικά , ψήστε λίγο ψωμί ή μια αραβική πίτα και είστε έτοιμες.

Ψητή πατάτα με τυρί και λαχανικά

Το κρεμώδες, πλούσιο μείγμα της πατάτας με το τυρί θα ικανοποιήσει 100% την πείνα σας.

Φρουτένιο smoothie

Ανακατέψτε μερικά κατεψυγμένα μούρα με γάλα και απολαύστε. Θα νιώσετε την ικανοποίηση σαν να ήπιατε ένα μιλκσέικ !

Πατατάκια με σπιτική σως

Φτιάξτε μια γρήγορη σως γιαουρτιού με ό,τι μυρωδικά σας αρέσουν ή μια γρήγορη κόκκινη σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και λαχανικά. Συνδιάστε με τα αγαπήμενα σας πατατάκια!

Αβοκάντο τοστ

Πολτοποιήστε το μισό αβοκάντο , αλείψτε το σε ψωμί του τοστ και συνοδέψτε με ένα τηγανητό ή βραστό αυγό. Μπορείτε να περιχύσετε με μέλι για λίγη γλυκύτητα.

Πλιγούρι βρώμης με καρύδια και σταφίδες

Προσθέτοντας στο πλιγούρι βρώμης ξηρούς καρπούς και σταφίδες θα έχετε ένα μίνι γεύμα με άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Bagel ολικής αλέσεως με βούτυρο αμυγδάλου

Αυτός είναι ένας άλλος νικηφόρος συνδυασμός φυτικών ινών, πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved