Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;

Η γενική αρχή είναι ότι ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως ασφαλής, εκτός αν υπάρχουν ιατρικής φύσης προβλήματα, τα οποία τον απαγορεύουν.

Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;
Bigstock

Σε γενικές γραμμές, η πλειονότητα των γυναικών μπορεί να θηλάζει κανονικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και ορισμένες ενδέχεται να βιώσουν αλλαγές όσον αφορά στην ροή και στην γεύση του γάλακτος .

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές του/ της γιατρού σας και να ενημερώνετε για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή αλλαγές που παρατηρείτε.

Πόνος και δυσκολίες

Πόνος κατά τον θηλασμό

Ο πόνος μπορεί να προκύψει από λανθασμένη θέση του μωρού , από προβλήματα όπως η μαστίτιδα ή η ρωγμή των θηλών. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός/ μίας ειδικού.

Μειωμένη ροή γάλακτος

Η μειωμένη ροή γάλακτος μπορεί να οφείλεται σε στρες , έλλειψη ύπνου, ανεπαρκή ενυδάτωσηή ακόμα και σε ορμονικές αλλαγές. Σε περίπτωση ανησυχίας, συμβουλευτείτε τον/ την γιατρό σας.

Μπορεί ο θηλασμός να προκαλέσει αποβολή;

Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός μπορεί να προκαλέσει αποβολή σε εγκύους με υγιείς εγκυμοσύνες.

Βέβαια, ορισμένες περιπτώσεις όπως γυναίκες με ιστορικό υψηλού κινδύνου για πρόωρη αποβολή ή άλλες ιατρικές παθήσεις πρέπει να λάβουν οδηγίες από τους ειδικούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved