Μπορώ να κάνω τατουάζ ενώ είμαι έγκυος;

Τα τατουάζ είναι ένας δημοφιλής τρόπος έκφρασης. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τατουάζ ενώ είστε έγκυος; 

Μπορώ να κάνω τατουάζ ενώ είμαι έγκυος;

Bigstock

Εάν επιθυμείτε τόσο πολύ να κάνετε τατουάζ ενώ είστε έγκυος, κρίνεται απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το τατουάζ δεν θα προκαλέσει επιπλοκές σε εσάς ή στο έμβρυο, όπως εάν μολυνθεί.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο αναζητώντας εξουσιοδοτημένους tattoo artists, οι οποίοι τηρούν όλα τα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης.

Ο/Η καλλιτέχνης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί βελόνες, χρωστικές ουσίες και γενικότερα εξοπλισμό που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Θα πρέπει επίσης να φορά γάντια από λάτεξ και να χρησιμοποιεί αποστειρωμένα εργαλεία .

Τατουάζ χένα

Το να κάνετε τατουάζ χέννα κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να είναι ασφαλές εάν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο είδος χένας . Η μαύρη χένα έχει συνδεθεί με διάφορες παθήσεις και προβλήματα υγείας, συγκριτικά με την φυσική.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται παρα-φαινυλενοδιαμίνη (PPD), η οποία είναι τοξική και προκαλεί δερματικές αντιδράσεις.

Συχνές λοιμώξεις

Ηπατίτιδα Β και Γ

Η ηπατίτιδα Β και Γ είναι σοβαρές λοιμώξεις που επηρεάζουν το ήπαρ. Και οι δύο μεταδίδονται μέσω του αίματος.

Εάν, για παράδειγμα, μείνει μολυσμένο αίμα σε μια βελόνα τατουάζ που δεν έχει καθαριστεί επαρκώς πριν τρυπήσει το δέρμα σας, μπορεί να μολυνθείτε.

Ιός ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV)

Μια άλλη αιματογενής μόλυνση που μπορεί να μεταδωθεί μέσω μιας βελόνα είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV).

Εάν η βελόνα δεν έχει αποστειρωθεί επαρκώς και έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιον/ κάποια που είναι οροθετικός /η, όχι μόνο μπορεί να μολυνθείτε εσείς η ίδια, αλλά κινδυνεύει και το έμβρυο.

Αλλεργίες

Αν και σπάνιο, είναι πιθανό να έχετε αλλεργία εξ' επαφής στα συστατικά του μελανιού του τατουάζ, ιδιαίτερα στις κόκκινες χρωστικές, ή στις ίδιες τις βελόνες.

Δεν υπάρχουν ιατρικές συστάσεις που να συμβουλεύουν να μην κάνετε τατουάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% ασφαλές. Μπορεί να διατρέχετε μικρό κίνδυνο να αναπτύξετε λοίμωξη ή κάποια αλλεργική αντίδραση. Και τα δύο αυτά αποτελέσματα είναι δυνητικά επιβλαβή ή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας.

Συζητήστε, λοιπόν, με τον γιατρό σας την επιθυμία σας για τατουάζ κατά τη διάρκεια της κύησης και λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις . Επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο tattoo studio και βεβαιωθείτε ότι ο/η καλλιτέχνης φορά γάντια και δεν επαναχρησιμοποιεί τον εξοπλισμό .

Πηγή: health.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved